2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Gimimo diena su geriausiais draugais

Birželio 26-ąją Vilniaus SOS vaikų kaimas kartu su šunimis, „Brėmeno muzikantais“ ir draugais šventė gimtadienį.

 

Šventės išskirtinumas

Gimtadienio išskirtinumų buvo daug, bet širdžiai mieliausia buvo tai, kad lygiomis teisėmis su kitais šventėje dalyvavo šunys ir gyvūnai.

Sos vaikų kaimo vaikai savo jėgomis sukūrė scenarijų pagal brolių Grimų pasaką „Brėmeno muzikantai“, spektaklis – koncertas po atviru dangumi tęsėsi daugiau kaip valandą.

Pasirodė dainininkas Jeronimas Milius, „Maxima“ Jaunųjų talentų konkurso dalyviai, žiūrovai pamatė ir keturkojį artistą – Ana Menčiūnienė kartu su Berno zenenhundu Alvaru įtraukė vaikus į smagų šokį.

Šventėje dalyvavo ir daugiau Mokymo centro savanorių su šunimis: Dalia Mickienė su samojedu Duniu, Dovilė Gabartaitė su auksaspalve retrivere Rumba, Vidmantas Pupeikis su samojedu Fredžiu – šie ir kiti šunys visą pusmetį lankėsi Vilniaus SOS vaikų kaime Ozo gatvėje.

Šventės dalyviai vaišinosi kepsniais, ragavo konditerijos meistrų iškepto didžiulio gimtadienio torto.

Kas norėjo, užsuko į namelius išgerti arbatos, susipažinti su svetingais šeimininkais.

Šiltą, jaukią pastogę čia surado 90 tėvų globos netekusių vaikų ir našlaičių, juos globoja 11 mamų, kurios gimtadienio šventėje tapo skrybėlėtomis kaubojėmis!

Švietimo projektas su šunimis

Koks gimtadienis be dovanų? Dėkojome Vilniaus SOS vaikų kaimo vadovybei ir Mokymo centro savanoriams bei jų šunims, o šventės „kaltininkai“ taip pat neliko  skolingi – gavome gražias padėkas už švietimo projektą su šunimis.

„Nuoširdžiai ačiū už tikrumą, paprastumą, puikų bendradarbiavimą. Ačiū už dovanas. Visi sužavėti jūsų bendravimu, aptarinėja, kaip puikiai, solidžiai atrodėte. Ačiū, kad visą pusmetį buvote su mūsų vaikais ir būsite ateityje…“, – sakė Vilniaus SOS vaikų kaimo direktorius Gedas Batulevičius.

Nuo rugsėjo, įgavęs naują formą, dar įdomesnis ir turiningesnis Mokymo centro švietimo projektas su šunimis vaikų kaime vėl bus tęsiamas.

Branda

Devyniolika metų – branda! Tiek metų šiemet sukako Vilniaus SOS vaikų kaimui, nevalstybinei vaikų socialinės globos institucijai.

Įvairaus amžiaus vaikai čia globojami remiantis šeimos modeliu – SOS mamos su vaikais gyvena atskiruose jaukiuose nameliuose.

Kad SOS vaikų kaimo mažųjų gyvenimo bei švietimo sąlygos pagerėtų, vyko akcija ir geros valios žmonės prekybos centruose „Maxima“ įrengtose aukų dėžutėse aukojo pinigus.

Vaikų reikmėms buvo surinkta apie 100 000 Lt.

Projektas turėjo pradžią, bet neturės pabaigos

Vienoje SOS vaikų kaimo gatvelių Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras šventės rytą įkurdino savo stendą, bendravo su svečiais ir šventės dalyviais, supažindino juos su  įvairialype kinologų veikla.

SOS vaikų kaimo ir kinologų draugystė turi savas tradicijas, bet užsiėmimai su šunimis šioje globos įstaigoje tapo išskirtiniu reiškiniu. Jie padėjo globojamiems vaikams pajusti gyvenimo pilnatvę ir atsiverti gėriui.

Apie tai kalbėjo Mokymo centro stende apsilankęs SOS vaikų kaimo direktorius Audrius Natkevičius. Bendraudamas su LKD prezidente Ramune Kazlauskaite, jis pasidžiaugė Kinologų draugijos švietėjiška veikla, aktyvia savanoryste.

Pusmetį trukęs projektas, kai kiekvieną šeštadienį Mokymo centro komanda įvairiomis temomis vedė užsiėmimus su šunimis SOS vaikų kaimo vaikams, tapo daugiau nei paprastu švietimo projektu. Šis projektas turėjo pradžią, bet tikrai neturės pabaigos.

 

Užsiėmimai su šunimis padėjo vaikams geriau jaustis, skatino dirbti komandoje, stiprino atsakomybės ir pareigos jausmus.

Šunys mokė vaikus paprasčiausių, elementarių dalykų, o iš tikrųjų mokė mylėti ir dovanojo savo neatlygintiną meilę.

http://www.sos-vaikukaimai.lt/filmukas-apie-kaniterapijameileir-dziaugsma74361-1-449.html

 

 

Guodos Kavaliauskaitės ir Aurelijos Staskevičienės nuotr.

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komandos!

E.paštas svietimas@kinologija.lt