2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Varžėsi dresūros mokyklų sportininkai

Balandžio 27 dieną šunų sporto entuziastai rinkosi į neoficialias Obedience varžybas sostinėje.

 

Dvi Vilniaus šunų dresūros mokyklos – „Res Canes“ ir „Lordžio šunų dresūros mokykla“ – praėjusį sekmadienį sukvietė Obedience entuziastus dalyvauti tarpmokyklinėse varžybose.

Tai buvo pirmas, bet tikrai ne paskutinis, dresūros mokyklų bandymas pademonstruoti, ką išmoko, ką sugeba šiose mokyklose besitreniruojantys šunys bei jų vedliai.

„Šunų dresūros mokykla „Lordžio letena” pirmąsias varžybas savo mokiniams buvo surengusi prieš keletą mėnesių. Jos buvo nesudėtingos ir pritraukė nemažai susidomėjusiųjų. Mintis suorganizuoti Obedience varžybas tarp dresūros mokyklų brendo jau kurį laiką. Šiuo sportu sostinėje užsiima kelios dresūros mokyklos, todėl su „Res Canes” mokyklos treneriais nusprendėme surengti bendras Obedience varžybas, kad dalyviai galėtų pajusti tikrą varžybų atmosferą ir įvertintų savo jėgas, prieš vykdami dalyvauti varžybose užsienyje“, – sakė renginio organizatotė Aušrinė Niauraitė.

„Lordžio letenos” Obedience komanda jau turi sukaupusi nemažai patirties, dažnai vyksta į Latviją ir varžosi su kitų šalių sportininkais. 

Kovo 23 dieną 2 dalyviai – Dmitrij Nikolajev ir dalmatinų veslės šuo Tajra bei Gintarė Vadeikytė su Berno zenenhundu Bruno dalyvavo Rygoje vykusiose Tarptautinėse Obedience varžybose, kurioms teisėjavo aukšto lygio teisėja Carina Savander-Ranne iš Suomijos.

Dmitrij Nikolajev nacionalinėje klasėje tuomet iškovojo garbingą III vietą.

„Obedience komandoje turime 7 narius, kurie aktyviai sportuoja su  šunimis ir nuolat važinėja į varžybas Latvijoje, – pasakojo A.Niauraitė. – Tarpmokyklinėse Obedience varžybose Vilniuje iš viso varžėsi 9 dalyviai iš dviejų dresūros mokyklų. Kadangi kai kurie dalyviai dar nė karto nematė varžybų eigos ir dalyvavo pirmą kartą, vertinimas buvo „palengvintas“. Geriausius įvertinimus gavo Artūras Pečiulis ir baltasis šveicarų aviganis Nikė bei Dmitrij Nikolajev su dalmatinu Tajta iš „Lordžio letenos” mokyklos ir Inga Eitminavičienė su Mėta iš „Res Canes” mokyklos. Varžybos pavyko puikiai, visi dalyviai gavo diplomus bei rėmėjo „Zoomaistas.lt“ prizus. Tikime, kad surengsime dar ne vieną tokį renginį“.