2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Vyko užsiėmimai LSMU mokykloje

Balandžio 22 d. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto mokykloje vyko neįprastos pamokos su šunimis.

 

Viešoji įstaiga Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vidurinė mokykla – tai nevalstybinė bendrojo lavinimo mokykla, įsikūrusi Seredžiaus gatvėje Kaune.

Mokykla yra išlaikoma iš mokyklos steigėjo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, mokinio krepšelio lėšų ir tėvų bei kitų rėmėjų įmokų, joje mokosi apie pusė tūkstančio vaikų.

Tai jauniausia Kauno miesto mokykla, įsteigta 2013 metais, atvira inovacijoms, vykdanti įvairius neformaliojo švietimo projektus.

Vienas tokių projektų – užsiėmimai vaikams apie saugų bendravimą su gyvūnais.

Šįkart užsiėmime apie saugų elgesį su šunimis dalyvavo septintosios klasės mokiniai.

Susitikimo su vaikais metu buvo gilinamasi į šunų kūno kalbos subtilybes, aptartos ir surežisuotos įvairios gyvenimiškos situacijos su naminiais gyvūnais augintiniais, mokytasi taisyklingai bendrauti su šunimis.

Kaip visada šioje užsiėmimo dalyje pagrindinis vaidmuo teko keturkojams pagalbininkams, savanorių atsivestiems, specialiai mokymams parengtiems šunims.

Užsiėmimai su šunimis LSMU mokykloje bus tęstiniai – į ją Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro atstovai su savo augintiniais sugrįš gegužės mėnesį.