2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Paskaitos visuomenei jau ir Plungėje

Kovo 29-ąją į Plungės šunų mylėtojų klubą rinkosi esami ir būsimi šunų augintojai bei kinologijos specialistai.

 

„Ne pirmi metai rengiame įvairias paskaitas visuomenei, vykstame į vaikų ugdymo įstaigas. Neseniai išbandėme dar vieną naujovę – kartu su Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centru pradėjome nemokamų paskaitų ciklą „Noriu šuns. Kaip išsirinkti tinkamiausią?“, – sakė Plungės šunų mylėtojų klubo vadovė Ana Liutikienė. – Kovo 29 dieną pravedėme pirmąją paskaitą visuomenei. Susirinko ne tik suaugę Plungės gyventojai, planuojantys įsigyti šunis, taip pat pakvietėme vaikų namų auklėtinius. Taigi suorganizavome „kinologinę dieną“ ir pravedėme net dvi paskaitas: „Kaip išsirinkti tinkamiausią šunį?“ ir „Saugi draugystė su šunimi“, pastaroji paskaita buvo ypač svarbi ir įdomi vaikams“.

Pasak klubo vadovės, dalyviai su malonumu išklausė abi paskaitas, paskui bendravo su klubo narių šunimis, vaišinosi kava, arbata bei aptarinėjo su specialistais, koks vis dėlto yra tas tinkamiausias šuo.

Visi sutarė, kad atviras paskaitas visuomenei būtina tęsti ir jau numatyta data – balandžio 19-ąją vyks paskaita „Namai „pagal šunį“.

Po susitikimo į klubo paštą atskriejo elektroninis laiškelis: „Mes, Plungės vaikų globos namų trečios šeimynos vaikai, turime augintinį – gražuolį dalmatiną Odį. Prižiūrėdami jį supratome, kad daug ko nežinome apie šunų maitinimą, priežiūrą ir auklėjimą. Todėl labai apsidžiaugėme galėdami dalyvauti paskaitose, kurias suorganizavo Plungės šunų mylėtojų klubas ir Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras. Sužinojome daug naudingų dalykų: kaip elgtis su nepažįstamu šunimi, kaip suprasti šuns kūno kalbą. Mūsų Odis galėjo pažaisti su kitais šuniukais, nes ir daugiau dalyvių atsivedė savo augintinius. Pamatėme, kiek daug įvairių šunų veislių yra išveista, kiekviena jų turi savo ypatingą charakterį, paskirtį ir priežiūros savitumus“. Šį laišką vaikų vardu parašė Plungės vaikų globos namų auklėtinė Asta Savickytė ir šeimynos socialinė pedagogė L. Grigalauskienė.

Iki naujų susitikimų, plungiškiai!