2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šalčininkų vaikams – įsimintinos pamokos

Šalčininkų J.Sniadeckio mokyklos pradinių klasių mokiniai, maždaug 350 vaikų, dalyvavo pamokose su šunimis.

 

Pirmą kartą į šią mokyklą LKD Mokymo centro atstovai atvyko kovo 4 dieną, o kovo 25-ąją įvyko paskutinės pamokos.

„Keturis kartus lankėmės Šalčininkų J.Sniadeckio mokykloje – visi pradinukai jau supažindinti su saugaus elgesio su šunimis taisyklėmis“, – sakė Mokymo centro švietimo projektų koordinatorė Daiva Kvedarienė.

Paklausta, kuo skyrėsi šios pamokos nuo įprastų Mokymo centro pamokų kitose šalies mokyklose, ji atkreipė dėmesį, kad pirmą kartą pamokos vyko ne lietuvių kalba, o lenkiškai arba rusiškai: „Edukacija su šunimis neturi būti ribojama. Esame atviri visiems, esame lankstūs ir todėl Šalčininkuose, kur ne visi vaikučiai supranta lietuviškai, pasitelkėme Mokymo centro  savanorę Renatą Cybulskaja. Ji vertė į lenkų arba rusų kalbą“.

Pasak pamokų organizatorių, šio krašto vaikai buvo nustebinti, kad šunys gali segėti šviesą atspindinčias liemenes ar atšvaitus, kad yra specialių maišelių šunų išmatoms surinkti ir kita.

Kvietimų pravesti tokias pamokas Mokymo centro darbuotojai sulaukia dažnai. Pamokų detalės su mokyklų atstovais aptariamos iš anksto, numatomos temos, iš vaikų tėvelių gaunami raštiški sutikimai, pasirūpinama VMVT leidimu organizuoti renginį.

Ir nors ši „popierinė dalis“ atima nemažai laiko, Mokymo centro darbuotojų nuomone, ji būtina, rūpinantis vaikų saugumu ir gyvūnų gerove bei siekiant švietimo kokybės.