2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šunų bijo neišsilavinę žmonės

Šuo nėra mūsų visų problemų šaltinis ir neturėtų būti „baimės“ simbolis.

 

Savo problemas matančioje ir pilietinėje visuomenėje dėmesį reikėtų skirti kitiems bendruomenės nariams: girtuokliams (Lietuvoje kasmet nuo alkoholio žūva ~1000 žmonių), nedrausmingiems vairuotojams (kasmet apie 300 žmonių miršta keliuose), potencialiems savižudžiams (~ 1000 žmonių kasmet nusižudo Lietuvoje).

… „Baimė“, kuri dažnai asocijuojasi su šunimi, tai infekcijos.

Iš tiesų man labai graudu, kad baigę 12 klasių žmonės nežino elementarių dalykų – žmogus ir šuo turi labai mažai bendrų ligų. Nei šuo žmogų sifiliu užkrės, nei žmogus šunį gripu.

… Kalbant apie šuns kailį ir išmatas arba per kailį plintančias infekcijas, reikėtų paminėti, kad visi naminiai šunys yra skiepijami kiekvienais metais prieš pasiutligę ir kai kuriuos labiausiai paplitusius ligų sukėlėjus.

Prieš skiepą šuo gauna antihelmintinius vaistus – prieš kaspinuočius, kitas labiausiai paplitusias kirmėles.

Tam, kad naminis šuo, didelę laiko dalį praleisdamas namie (nuolat plaunamas/valomas) taptų ligų šaltiniu, reikia tikrai pasistengti ir visiškai savo augintiniu nesirūpinti…

Visą piliečio nuomonę skaitykite http://delfi.lt/pilietis.delfi.lt/voxpopuli/nuomone-sunu-bijo-neissilavine-zmones.d?id=61765549