2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Tarptautinis seminaras „Tarnybinių šunų panaudojimas“

Gegužės 14-24 d. agentūra FRONTEX ir VSAT Pasieniečių mokykla organizuoja tarptautinį kinologinės veiklos specialistų seminarą „Tarnybinių šunų panaudojimas“.

Seminare dalyvauja 17 kinologijos specialistų iš Austrijos, Belgijos, Estijos, Kroatijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Rumunijos, Slovėnijos, Suomijos, Švedijos, Vengrijos, Vokietijos ir du FRONTEX atstovai.

Iš 17 kinologų 10 atvyko su savo šunimis.

Renginio metu bus kuriama vaizdo medžiaga mokymo priemonei apie tarnybinių šunų panaudojimą sulaikant teisėtvarkos pažeidėjus.

Seminaro dalyviai dalinsis šunų dresūros patirtimi ir metodika.Bus suformuluotos rekomendacijos instruktoriams, kurie moko kinologus savo šalyse. Taip bus užtikrinta gerosios patirties sklaida Europoje.

Šis projektas vyksta jau ketverius metus, jame dirba tarptautinė kinologų grupė iš ES valstybių narių ir šalių partnerių sienos apsaugos tarnybų.

Sukurta ne viena mokomoji priemonė, kurias sudaro vaizdo medžiaga apie tarnybinių šunų dresavimo metodikas skirtingiems tikslams: žmogaus paieškai, sprogstamųjų ir narkotinių medžiagų paieškai, tarnybinių šunų, kaip specialiosios priemonės, panaudojimui.

2011-ųjų gegužę Lietuvoje taip pat buvo organizuojamas panašaus pobūdžio šio projekto seminaras, kurio metu buvo sukurta mokomoji priemonė pažengusiems kinologams apie šunų, ieškančių žmogaus kvapų, dresavimą.

VSAT Pasieniečių mokyklos inf.