2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

LKD lankėsi pasienio kinologai

Lietuvos kinologų draugijoje lankėsi Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologai.


VSAT kinologinės veiklos vadovas Žydrūnas Karčiauskas ir grupė Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologų iš visos Lietuvos LKD būstinėje svečiavosi sausio 19 dieną.

Šešiose Lietuvos pasienio rinktinėse šiuo metu tarnauja apie 150 šunų, daugiausia tai yra belgų arba vokiečių aviganiai.

Susitikimo metu LKD prezidentė Ramunė Kazlauskaitė supažindino pasienio kinologus su pagrindiniais LKD šunų veisimo nuostatų reikalavimais, atsakė į klausimus apie šunų kilmės dokumentus.

Buvo aptarti šunų kilmės dokumentų įforminimo, išdavimo ir kt. klausimai.

Pasienio kinologus domino ne tik šunų veisimo klausimai, bet ir šunų elgsenos testas „Šuo mieste“ – galimybė testuoti šunis ir, gavus atitinkamą pažymėjimą, vedžioti juos be antsnukio. Savivaldybių tarybose priėmus atitinkamas Gyvūnų laikymo taisyklių pataisas, o kinologams testavus šunis, tokia šunų vedžiojimo norma galėtų būti taikoma ne vien sostinėje, bet ir kitose Lietuvos vietovėse.

LKD Mokymo centro koordinatorė Jonaistė Jusionytė supažindino svečius su šio centro ir Jaunųjų kinologų studijos veikla, savanorių dalyvavimu įvairiuose kinologiniuose renginiuose.

Buvo atkreiptas dėmesys į kinologinės veiklos viešinimą. LKD atstovai pakvietė pasienio kinologus dalyvauti ir viešinti savo veiklą LKD organizuojamose parodose, švietėjiškuose projektuose.

„Su Lietuvos kinologų draugija bendradarbiaujame jau seniai, – sakė pasienio kinologų vadovas Ž.Karčiauskas. Nuolat kviečiame LKD teisėjus teisėjauti mūsų rengiamose tarptautinėse varžybose. Jeigu ir šiemet jas pavyks suorganizuoti, būtinai pakviesime. Galbūt dalyvausime su parodomąja programa vasarą Druskininkuose arba Molėtuose jūsų rengiamose tarptautinėse parodose“.

pasienis.lt nuotr.