2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Sava giria

Veislyne „Sava giria“ Jurbarke gyvena suomių laikos, Labradoro retriveriai ir vakarų Sibiro laikos.

Veislynas įregistruotas 2009 metais, tačiau pirmas mūsų šuo atsirado kur kas anksčiau, 2006-aisiais. Tai buvo suomių laika Arka. Po kelių mėnesių pas mus atkeliavo tos pačios veislės Tobis.

Laika ir Labradoro retriveris – sena mūsų svajonė. 2008 m. įsigijome Labradoro retriverę Litą. Tai labai lengvai dresuojamas šeimos šuo, taip pat puikus pagalbininkas medžioklėse. Tais pačiais metais atsirado vakarų Sibiro laika Perla.

Taip prasidėjo mūsų veislyno veikla, reikalaujanti daug laiko, pastangų, bet suteikianti dar daugiau džiaugsmo ne tik mums.

Daugiau įsigilinę į Lietuvoje esančias suomių laikas, nusprendėme parsivežti „naujų kraujų”. Po ilgų ieškojimų ir svarstymų įsigijome keletą suomių laikų iš Udmurtijos (Rusija).

2011 m. pas mus atkeliavo Vesta, Monatas, Natis. Jie puikaus stoto, turi puikią pigmentaciją bei tikrą laikos temperamentą, yra kupini energijos ir žavesio. Jų kilmė – kiekvieno laikų augintojo svajonė.

Su savo augintiniais sėkmingai dalyvaujame ne tik Lietuvoje vykstančiose parodose, bet ir keliaujame į užsienį.

Gerindami medžioklinių šunų darbines savybes dalyvaujame įvairiuose lauko bandymuose. Keliaujame pasižvalgyti į varžybas pas kaimynus  į Baltarusiją. Į šias varžybose susirenka šunys, turintys nepriekaištingas darbines savybes.

Šiuo metu auginame suomių laikas, vakarų Sibiro laikas ir Labradoro retriverę.

Siekiame veisti sveikus, puikios psichikos, veislės standartą atitinkančius šunis. Vienas svarbiausių mūsų veislyno tikslų – gerinti veislių darbines (medžioklines) savybes. Kergimus planuojame labai atsakingai.

Mūsų veisimo šunys gyvena ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Švedijoje, Norvegijoje.

Esame dėkingi Lietuvos laikų savininkų klubo prezidentui p. Gediminui Žiūkui už paskatinimą dalyvauti parodose.


Veislynas „Sava giria“ registruotas 2009 m. (FCI Nr./N° – 88/09)