2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Papijono Edžio pergalė, arba trys dienos tarptautinėse šunų parodose

 

Kasmet rugpjūčio pradžioje Lietuvos kinologų draugija (LKD) į Druskininkų kurortą sukviečia šimtus šunų mylėtojų.

 

Rugpjūčio 2-4 d. tarptautinių parodų ringuose šįkart varžėsi 235 šunų veislių atstovai, o iš viso į parodas buvo registruota 1701 dalyvis.

Įvertinti šunis, išrinkti pačius gražiausius buvo pakviesti tarptautiniai teisėjai iš JAV, Didžiosios Britanijos, Kanados, Airijos, Švedijos, Suomijos, Rusijos ir kitų šalių.

Paskutinę parodos dieną visų trijų tarpatutinių parodų nugalėtojai, gražiausi šunys varžėsi dėl Supreme Bis taurės, šiam konkursui teisėjavo iš Australijos atvykęs tarptautinis šunų teisėjas Joy Lim. Teisėjo nuomone, šio prizo labiausiai buvo vertas net po 3 dienų maratono energijos ir žavesio nepraradęs žavingas papijonas FAIR PLAYER LALABAY, o trumpiau – Edis.

„Niekas iš mūsiškių nesitikėjo tokio rezultato. Neplanavom dvi parodos dienas laimėti gražiausio šuns titulus, o sekmadienį dar ir Supreme Bis“, – mums parašė papijono Edžio savininkė iš Lenkijos Veronika Trzybinska. – Tai puikus laimėjimas, didžiuojuosi savo šunimi kaip veisėja ir savininkė“.

V. Trzybinska papijonus veisia 6 metus, Edis yra iš antrosios jos šuniukų kartos. Jam tik 20 mėnesių, bet jau yra  laimėjęs daugelyje parodų.

„Parodose Druskininkuose nebuvau, du mano papijonus čia demonstravo vedlys Kamilis Kozioł. Druskininkuose jis buvo pirmą kartą, jis džiaugėsi, kad paroda vyko fantastiškoje vietoje, ringai buvo gerai paruošti ir, svarbiausia, buvo pakviesti puikūs teisėjai iš viso pasaulio. Dėkojame teisėjams už Edžio įvertinimą, o parodos organizatoriams – Lietuvos kinologų draugijai – už puikiai „sustyguotas“ tris parodos dienas“.

Pirmąją parodos dieną, rugpjūčio 2-ąją, gražiausio šuns titulą laimėjo vokiečių nykštukinis špicas CH TORNADO INVINCIBLE FLYPOM iš Rusijos, antrą vietą užėmė australų aviganis CH SEVENTY SEVEN CUT LIKE CENTENARY iš Rusijos, trečią – Bostono terjeras CANMOY‘S BOSTON CELEBRATION iš Estijos.

Tarp parodoje dalyvavusių Lietuvos šunų gražiausiojo titulą laimėjo Jurgitos Kairelytės ir Vaidos Dukauskienės saliukis CINNAMON ALIUZIJA.

Rugpjūčio 3 ir 4 d. pačiu gražiausiu mūsų šalies šunimi išrinktas daugelio šalių čempionas garbanotasis bišonas TAURO MISOKO, kurio šeimininkai – kauniečiai Janita ir Tauras Plungės bei Tautvydas Cinelis.

Rugpjūčio 3 d. gražiausio šuns rinkimuose nugalėjo jau minėtas papijonas Edis, antras liko lygiaplaukis retriveris CH CACI‘S ONE LOOK IS ENGOUGH iš Švedijos, trečias – Ibisos trumpaplaukis kurtas ABBAIO INDRI (reg. AKC).

Rugpjūčio 4 d. ir vėl laimėjo papijonas , antras – erdelterjeras CH RUS KORNELS NASLEDNIK PRESTOLA iš Rusijos, trečias – Romanijos vandens šuo CH IL GRANAIO DEI MALATESTA ELIDE iš Rusijos.

Jaunųjų vedlių konkurse dvi parodos dienas pirmavo vilnietė Austėja Šulcaitė, o paskutinę parodos dieną geriausia vedle išrinkta Dagnė Maksimavičiūtė.

Šunų parodose Druskininkuose dalyvavo tik iš anksto registruoti, į parodos katalogą įtraukti šunys – to reikalauja Tarptautinės kinologų federacijos (FCI), didžiausios pasaulio šunų mylėtojų organizacijos, parodų organizavimo taisyklės. Lietuvos kinologų draugija yra šios organizacijos narė.

Nors tarptautinių šunų  parodų organizavimas visada atima daug laiko ir jėgų, LKD komanda šių parodų išvakarėse, liepos 30-ąją, Vilniuje surengė tarptautinę kinologų konferenciją, kurioje dalyvavo ir pranešimą skaitė ir FCI prezidentas Tamas Jakkel.

Kitą dieną po konferencijos įvyko steigiamasis naujos FCI komisijos posėdis. Ši komisija rūpinsis švietimu ir viešaisiais ryšiais.

Naujosios komisijos vadove išrinkta Lietuvos kinologų draugijos prezidentė Ramunė Kazlauskaitė. Tai svarbus mūsų šalies kinologijos pripažinimas ir laimėjimas.

Rugsėjo pabaigoje laukiame šunų mylėtojų Lietuvos pajūryje, Palangoje, kur 3 dienas vyks tarptautinės šunų parodos. Registracija jau prasidėjo!

Parodas remia NATURE’S PROTECTION.

 

 

Stasio Barausko nuotr.