2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Pergalės skonis su… Rojaus bernu

Jei esi bernas iš Rojaus ir dar gimei kovo 7 dieną, belieka bėgti į Cruft‘s ringą „pasiimti“ prizinės vietos – taip būtų galima pajuokauti, bet tai visai ne juokai.

 

Berno zenenhundas Genesis Rojaus Bernas, arba Dženis, prestižinėje šunų parodoje Birmingeme (Didžioji Britanija) laimėjo rezervinį geriausio šios veislės šuns (Reserve Best Dog) titulą. Į 2019 m. Cruft‘s parodą buvo registruoti 206 (!) šios veislės šunys. Palyginimui: Lietuvos tarptautinėse šunų parodose būna 20-30 zenenhundų.

„Cruft‘uose dalyvavo Berno zenenhundai iš Anglijos, Belgijos, Italijos, Ispanijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos ir kitų šalių. Tikrai nustebino tokie stiprūs konkurentai ir jų kiekis. Prieš ringą labai jaudinausi, kadangi ši paroda laikoma prestižine ir ją stebi tikri veislės mylėtojai ir ekspertai iš viso pasaulio. Mums tai buvo pirmoji Cruft‘s paroda, todėl didelių lūkesčių neturėjome. Sudalyvauti, pažiūrėti, gal patekti tarp atrinktųjų – tai viskas, ko tikėjomės. Gražiausio šuns titulą iškovojo pirmąją vietą mūsų klasėje laimėjęs Berno zenenhundas iš Anglijos, todėl buvome pakviesti dar kartą į ringą konkuruoti dėl „rezervo“. Teisėjo (T. J. H. Richards, Anglija – Red.) sprendimas skirti šį titulą jaunam patinui ir padėka, kad atvažiavome į šią parodą iš taip toli – tai buvo pats geriausias mūsų įdėto darbo įvertinimas“, – sako Dženio veisėja Jovita Piskunovienė.

Dženis, kaip ir jo mama Carrera Rojaus Bernas, yra vilniečių Jovitos ir Eriko Piskunovų išveistas šuo ir jam išties Cruft‘uose sukako 2 metai. Šis dar visai jaunas patinukas 2018 m. Amsterdame laimėjo Pasaulio jaunimo nugalėtojo titulą, o Europos šunų čempionate iškovojo rezervinį CACIB.

Jau 3 kartus jis laimėjo „Best in Group“ (gražiausias antros FCI gr. šuo). Dženis yra Lietuvos ir Latvijos jaunimo čempionas bei Lietuvos čempionas. Taigi, pergalė Cruft’s parodoje tikrai nėra atsitiktinis dalykas.

„Mūsų Dženis kupinas optimizmo, linksmas ir judrus. Labai vertina draugystę, visuomet ieško kontakto. Parodų ringuose Dženį visada demonstruoju pati, – šypsosi Jovita. – Manau, kad begalinis Dženio prieraišumas ir tai, kad vienas kitą jaučiame, labai padeda parodos ringe. Aplodismentai, parodos, žmonių šypsenos jam labai patinka, į parodas jis vyksta gerai nusiteikęs, pasiruošęs išbėgti į ringą“.

Priminsime, kad Cruft’s 2019 dalyvavo 30 Lietuvos kinologų šunų – sveikiname visus!

Eve Photography ir E.Piskunovo nuotr.