2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Lietuvių sėkmė Vestminsterio parodoje

„Amerika vėl išsirinko savo TOP šunį, – vasario 12-osios vakare džiūgavo Jungtinių Amerikos Valstijų žiniasklaida. – Jis tikras ringo karalius, jo vardas – King!“.

 

Septynerių metų šiurkščiaplaukis foksterjeras King Arthur Van Foliny Home tapo prestižinės, jau 143-ią kartą vykusios,  Vestminsterio šunų parodos nugalėtoju (šuns vedlys – Gabriel Rangel).

Įdomu tai, kad terjerų grupės šunys Vestminsterio „auksą“ laimėjo jau 47 – tą kartą, jų niekas kol kas neaplenkė.

Antroji vieta atiteko įspūdingam Havanos bišonui Oeste’s In The Name Of Love.

Į šią parodą, vasario 11-12 d. vykusią Niujorko Madisono aikštės parke, registravosi 2 800 šunų, 203 veislių atstovai.

„Džiaugiamės, kad esame pirmieji Lietuvos atstovai, laimėję apdovanojimą tokioje prestižinėje parodoje. Ši paroda lyg išsipildžiusi svajonė, – ką tik iš Jungtinių Valstijų pargrįžusi įspūdžiais dalijosi kaunietė Goda Jurgilaitė, vokiečių nykštukinio špico Vonderio savininkė. – Mūsų šuo, vokiečių nykštukinis špicas Starfire’s Mr Wonderfull laimėjo WINNERS DOG ir AWARD OF MERIT apdovanojimus“.

Šio šuns veisėjai yra Fabian Arienti ir Jose Antonio Cabrera, o savininkai – Goda Jurgilaitė, Fabian Arienti ir Jose Antonio Cabrera.

Vestminsterio šunų parodoje dalyvavo geriausi 50-ies Amerikos valstijų šunys.

Taip pat į parodą buvo registruota ir 14-os kitų pasaulio šalių geriausi šunys. Norint dalyvauti šioje parodoje reikia, kad jūsų augintinis jau turėtų Amerikos čempiono titulą arba būtų surinkęs tam tikrą kiekį „major“ taškų.

Vestminsterio parodoje vyko ne tik šunų grožio konkursai, bet ir Obedience bei Agility čempionatai.

Šią parodą organizuoja Amerikos kinologų klubo (AKC) narys – Vestminsterio kinologų klubas.

http://www.sportingnews.com/us/other-sports/news/westminster-dog-show-2019-breed-results-winners-best-in-show/10pbqfbf97uh01bkm5awqa46n2