2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Vaikai sukūrė „Gyvūnų teises“

Spalio 27-ąją paskelbti vaikų, gyvenančių šalies vaikų globos namuose, kūrybos konkurso „Sukurk gyvūnų teises“ rezultatai. Nuo spalio 4-os iki 19-os d. vykusiam konkursui buvo pateikti 135 darbai iš 30 vaikų globos įstaigų. Konkurse dalyvavo virš 200 jaunųjų kūrėjų, nuo pačių mažiausių iki 18 metų. Konkursą rėmė Lietuvos kinologų draugija (geriausi kūriniai bus eksponuojami gruodžio 18-19 d. LITEXPO, Tarptautinėje šunų parodoje).


Pirmąją vietą konkurse laimėjo Šiaulių rajono Gruzdžių vaikų lopšelio-darželio „Puriena“ II laikinosios globos grupės auklėtiniai. Nugalėtojams bus dovanojama vienos dienos ekskursija į Vilnių. II vietos laimėtojai – Klaipėdos vaikų globos namų „Rytas“ auklėtiniai turės galimybę pasiklausyti specialios Lietuvos kinologų draugijos paskaitos apie gyvūnus. III vietos nugalėtojams, vaikams, augantiems Jonavos rajono vaikų globos namuose, atiteks visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ suvenyrai. Visų trijų laimėtojų grupių vadovai taip pat sulauks paskatinamųjų prizų.

I vietą laimėjęs darbas – vaikų piešinių ir lipdinių rinktinė, susegta į Žemės rutulio formos albumą. II vietos darbas išsiskyrė reljefiniais, puoštais siuviniais ir kailiukais, įvairių gyvūnų piešiniais-darbeliais, o III vieta skirta už gyvūnų teisių kodekso sukūrimą.

Visuose savo kūriniuose vaikai akcentavo itin taikliai formuluotas gyvūnų teises. Visi dalyviai minėjo, kad gyvūnai, kaip ir žmonės, turi teisę į gyvybę ir vardo suteikimą, priežiūrą, meilę ir šilumą, saugią aplinką, o bet koks smurtas prieš gyvūnus yra smerktinas.

Pasak Rasos Dičpetrienės, „Gelbėkit vaikus“ generalinės sekretorės, išrinkti geriausius darbus ir paskirti konkurso nugalėtojus buvo itin sudėtinga: visi darbai išsiskyrė originalumu, išsamumu bei formuluojamų gyvūnų teisių tikslumu. Tad, pasitarus su kitais konkurso organizatoriais, Lietuvos kinologų draugijos bei judėjimo „Žmonės už gyvūnus“, atstovais, nuspręsta skirti devynis papildomus specialiuosius prizus, o visus dalyvius dar nustebinti ir skatinamaisiais siurprizais.

Skatinamieji prizai pasieks vaikus iš Marijampolės vaikų globos namų „Putinas“, Kauno vaikų globos namų „Atžalynas“, Klaipėdos fondo, Kuršėnų, Kybartų vaikų globos namų, taip pat Švenčionių rajono socialinių paslaugų centro vaikų dienos centro „Šaltinėlis“, Kauno Vaikų gerovės centro „Pastogė“ bei Vilniaus „Vilnios“ pagrindinės mokyklos, kurioje ugdomi Moterų katalikių sąjungos globojami auklėtiniai.

Tarp gausybės originalių darbų organizatoriai sulaukė labai daug piešinių, įvairių gyvūnų istorijų, tarp kurių ir pasakojimų apie pačių vaikų auginamus ar globojamus keturkojus. Komisiją ypač sužavėjo vaikų kurti kalendoriai, plakatai, statulėlės bei darbai, pagražinti įvairiais mezginiais, kailiukais bei kitomis originaliomis priemonėmis.

Organizacijos „Gelbėkit vaikus“ inf. ir nuotr.