2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Pasaulinė gyvūnų globos diena

Spalio 4-ąją buvo paminėta Pasaulinė gyvūnų globos diena. Šios dienos proga šventinis renginys įvyko Lietuvos jaunųjų gamtininkų centre (LJGC) Vilniuje. Parodomąją programą šventės metu demonstravo LKD jaunosios hendlerės. Draugija konkursų nugalėtojams įsteigė prizų…

Gyvūnų globos šventė Pavilnyje, gražaus parko apsuptame Lietuvos jaunųjų gamtininkų centre, prasidėjo nuo muzikinis pasveikinimo. Jį parengė Kaišiadorių rajono Pakertų darželio mažieji ugdytiniai, pasipuošę gyvūnėlių kostiumais.

Iškart po jų pasirodė LKD jaunosios hendlerės su savo augintiniais: Monika Čekytė su šelčių kalyte Aisha, Rūta Spaičytė su mopse Ferde, Miglė Kižytė su mopsu Domiu.

Merginos pademonstravo paklusnumo programėlę, žiūrovų plojimų sulaukė jų atlikti triukai su šunimis. Šunų parodose savo šeltukę ir kitų dalyvių šunis demonstruojanti M.Čekytė sakė: „Esame parengusios ir šokį su dviem mopsais, tikimės artimiausiu metu jį pademonstruoti. Už patarimus ir kantrybę dėkojame savo trenerei Dianai Jurkuvėnienei“.

Paskui renginio vedėja Sondra Jonceva pakvietė moksleivius sudalyvauti „Žiniukų akademijoje“. Į šventę dėžutėse atsinešti arba atsivesti augintiniai taip pat išbandė jėgas konkursuose, buvo apdovanoti prizais.

Veikė kelios parodos. Balandžių augintojas, tarptautinis balandžių ekspertas Stasys Patkauskas pristatė gausią balandžių kolekciją. Susirinkusieji apžiūrėjo Tarptautinio vaikų ir jaunimo plakatų konkurso „Mes esame atsakingi už tuos, kuriuos prisijaukinome“ (Antoine de Saint Exupery) bei „Penkios laisvės“ darbus.
Geriausi „Penkių laisvių“ darbai spalio 26 d. bus eksponuojami LR Seime, kur vyks konkurso laureatų apdovanojimas.

„Nors mūsų centre šiuo metu vyksta rekonstrukcija ir kai kurias kolekcijas įkurdinome laikinuose namuose, tokios šventės, kaip Pasaulinė gyvūnų globos diena, praleisti negalėjome, ji tradiciškai vyksta kasmet“,– pasidžiaugė Biologinės įvairovės skyriaus vadovė Stasė Mameniškienė.

Apžiūrėję taikomųjų darbų bei smulkiųjų graužikų mugę, svečiai ir dalyviai  skanavo gamtininkų išaugintų ekologiškų bulvių, vaišinosi arbata.

A.Staskevičienės fotoreportažas