2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Informacija apie LKD dokumentų pakeitimus

LKD tinklapyje buvo netvarkingai pateikta informacija apie padarytus pakeitimus, susijusius su parodų taisyklėmis ir čempionų titulų suteikimo tvarka.

 

Kad būtų išvengta tolesnės painiavos, žemiau pateikiami LKD tarybos nutarimai, susiję su šia tema.

2017 m. birželio 16 d.

  • FCI parodų taisyklėse nurodoma, kad jei teisėjui paskirta teisėjauti iki 80 šunų, jis turi daryti šunų aprašymus; jei daugiau kaip 80 šunų, teisėjas aprašymų daryti neprivalo. LKD parodose teisėjams paprastai yra paskiriama teisėjauti daugiau, nei 80 šunų, ir kai kurie teisėjai atsisako daryti aprašymus arba aprašymai yra labai trumpi ir neinformatyvūs.  Siekiant išvengti konfliktų su teisėjais, nutarta, kad nuo 2017 m. rugpjūčio 1 d. aprašymai nebebus privalomi visų veislių parodose.

2017 m. rugpjūčio 1 d.

  • Peržiūrėjus kaimyninių šalių praktiką, nutarta supaprastinti Lietuvos čempiono suteikimo tvarką, sutrumpinant laiko tarpą, kuris turi praeiti nuo pirmo iki paskutinio LT CAC gavimo, nuo vienerių metų iki šešių mėnesių.
  • Nuo 2018 metų LKD organizuos po tris parodas per savaitgalį kovo, rugpjūčio ir gruodžio mėnesiais, o gegužės mėnesį tradiciškai dvi parodas šeštadienį ir sekmadienį kartu su klubinėmis parodomis penktadienį. Nutarta, kad tą patį savaitgalį vykstant trims tarptautinėms parodoms, arba dviems tarptautinėms ir klubinei parodai (-oms), asmenys, kurių šunys gavo šiose parodose tris LT CAC titulus, galės iškart pateikti parašymą LT CH titului gauti.

Šie sprendimai įsigalioja nuo 2017 m. rugpjūčio 1 d. ir galioja iki eilinės LKD konferencijos, kur jie turi būti pakartotinai apsvarstyti, išnagrinėjus taikymo praktiką.

  • Atkreipiamas dėmesys, kad jei šuo, turintis LKD išduotą eksporto sertifikatą, dalyvauja LKD ir jos narių parodose, jis turi būti registruojamas kaip užsienio šuo. Eksporto sertifikato išdavimo faktas atitinka šuns išregistravimo iš LŠVK faktą. Jei šuo grįžta į Lietuvą, jis gali dalyvauti parodose kaip LKD nario šuo tokiu atveju, kai eksporto sertifikatas yra anuliuotas.