2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Parodų dalyviai sugrįžta į Druskininkus „pasitikrinti“

Lietuvos kinologų draugijos tarptautinių šunų parodų vasaros sezoną tradiciškai užbaigia trys parodos Druskininkuose.

 

Sugrįžtame į Druskininkus pasitikrinti – ar jus stebina toks pasakymas?

Turbūt ne, jeigu kalbėtume apie žmonių sveikatą, gerą savijautą.

Bet sugrįžti į šią vietą „pasitikrinti“ savo šuns ir savo gebėjimų tiems, kas nesilanko šunų parodose, skamba keistokai.

Tačiau tik ne šunų mylėtojų bendruomenei, kuri rugpjūčio 4-6 d. susirinko į Druskininkų aerodromą.

Būtent apie „pasitikrinimą“, aukštus tarptautinių parodų standartus kalbėjo vieno iš favoritų – Leiklendo terjero savininkė peterburgietė Olga Aleksashina.

Didžiojoje Britanijoje lapių ir kitų žvėrelių medžioklei išvestą Leiklendo terjerą vargu ar pamatysite medžiojantį. Dabar tai šeimos šuo, žmogaus kompanionas, šunų parodų favoritas.

Lietuvoje šios veislės šunų nedaug, tačiau tarptautinėse šunų parodose Druskininkuose tarp retesnių šunų veislių, 1753 šunų draugijoje, teisėjų ir žiūrovų jie neliko nepastebėti.

Leiklendo terjerų kalytė TERRIER CARDENAL LINDA LA REINA iš Sankt Peterburgo antrąją parodos dieną laimėjo Druskininkų mero taurę ir net dvi parodos dienas tapo III FCI grupės nugalėtoja.

Parodose Druskininkuose „pasitikrino“ ir kita, dar visai jaunutė, O. Aleksashinos augintinė, ją kasdien matėme mažylių Best‘e tarp nugalėtojų.

Terjerų savininkė Olga Aleksashina sakė, kad daugiau kaip 5 metus puoselėja šią veislę, o anksčiau parodose dalyvavo su erdelterjerais.

Ji pati parodose demonstruoja savo šunis, ruošia jų kailį (kas turi šiurkštaus kailio terjerą, supras, koks nelengvas, daug žinių ir patirties reikalaujantis yra šis darbas).

„Linda yra tarptautinė čempionė, Milane ji tapo pasaulio nugalėtoja. Prieš porą metų dalyvavome su ja Druskininkų parodoje, tada ji buvo visai jauna, bet pasirodė puikiai. Sugrįžome į Druskininkus „pasitikrinti“ ir nenusivylėme. Važiavome pas jus ir dėl teisėjo – mums svarbus patyrusio specialisto iš Ispanijos Juan Naveda Carrero įvertinimas“, – tvirtino parodas ir poilsį besistengianti suderinti terjerų savininkė, praktikuojanti veterinarijos gydytoja O.Aleksashina.

O rugpjūčio 6 d. Best in Show konkursą laimėjo kitas puikus šuo – škotų seteris GOANGO BLACK I WANT IT ALL iš Suomijos.

Jau tapo tradicija baigiantis  parodoms išrinkti patį gražiausią visų trijų dienų šunį – nugalėtoją ir jam įteikti pačią didžiausią „Supreme“ taurę.

Šiam konkursui teisėjavo ekspertas iš Indonezijos Andi Hudono, jo nuomone, pats gražiausias buvo auksaspalvis retriveris MARTIN BRAVEHEART IZ DOMA DOMENI iš Rusijos, Oksanos Gogonea augintinis, kuriam tik po savaitės sueis 2 metai.

Visas parodos dienas buvo renkami gražiausi lietuviški šunys, kurie parodoje laimėjo prizines vietas.

Net dvi dienas nepralenkiamas buvo kaunietės Godos Jurgilaitės augintinis – vokiečių nykštukinis špicas STARFIRE‘S MR WONDERFULL.

Rugpjūčio 5 d. gražiausiu Lietuvoje gyvenančiu šunimi pripažintas Lidijos Švenčionienės rusų žaisliukas BLUEBERRY NIGHTS CANDY MAN.

Stasio Barausko ir dalyvių asm. nuotr.

https://youtu.be/0Jnk5CAbwR