2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Ūdra

Keribliūterjerų veislyno „Ūdra“ kredo atitinka šios veislės esmę: „Gyvenimas – tai džiaugsmas ir nesibaigianti avantiūra“.

Keribliūterjerai – tai puikūs kompanionai, savo charakteriu pralenkiantys kitus terjerus. Šių dienų „Airių mėlynųjų terjerų“ paslaptinga kelių šimtmečių senumo kilmė bei mėlynas šilkinės struktūros kailis suteikia šiai veislei dar daugiau žavesio ir romantiškumo.

Esu biologė, todėl džiaugiuosi kiekviena akimirka, praleista gamtoje. Dažnai pamąstydavau, kad šuo būtų puiki kompanija. Taip pamažu šalia biologijos atsirado ir kita, papildanti pirmąją, veiklos sritis – kinologija. Atsirado ir šunų veislynas „Ūdra“(reg. FCI, Nr. 133/08), kuris ateinančiais metais švęs pirmąjį nedidelį jubiliejų – penkerius gyvavimo metus.

Šuns veislės pasirinkimas buvo didelis galvosūkis. Turėjau keletą kriterijų, kurie buvo itin svarbūs: šuns „intelektas“, charakteris, gebėjimas lanksčiai reaguoti į situacijas ir išvaizda. Daugumai mano draugų buvo „lengvas šokas“, kai pasakiau, kad į mano namučius atkeliauja keribliūterjeras.

Pirmasis keris mano namuose apsigyveno 2004 m. pavasarį. Tai tikras džiaugsmo, išdaigų ir elegancijos derinys vardu Wild Hooligan Gently. Gentlė labiausiai dievina keliones, nesvarbu, kur: ar į ekspediciją po pelkes, ar į parodas. Mes aplankėme labai daug parodų. Susikaupė nemažas kraitis laimėjimų: Baby BIS – I, Balt. JCH, LTU, RUS, BY CH, 2 x Best In Show ir „Top Terrier 2005“ – II.

Tai pirmasis keribliūterjeras Lietuvoje, pavyzdingai išlaikęs bendrojo paklusnumo IPO –B dalies egzaminą (92 balai). Mudvi džiaugiamės sudalyvavusios 2010 m. IPO –B dalies varžybose Vilniuje (61 balas).

2006 m. liepos 25 d. Gentlė mus pradžiugino savo pirma vada: gimė 7 šuniukai (t.- Int. CH Wild Hooligan Aramis; m.- Wild Hooligan Gently). Parodose puikiai startavo šauni trijulė:

Ambra Aramis Ūdra – LT U JCH, LT,. LV, RU CH, 3 x CACIB, BIG – II, BIG – 1.
Amalthea Aramis Ūdra – LT U JCH, LTU CH, 3 x CACIB.
Aivengo Aramis Ūdra – LV JCH.

2007 m. spalio 19 d. veislyne gimė antroji vada (t.- Multi CH Indigo Mėlynas rūkas; m. – Wild Hooligan Gently), kurioje gimė du šuniukai. Pašėlusi kaip ir jos tėvelis Britanni Indigo Ūdra po truputį irgi renka pliusiukus parodose: JN, 3 x LTU CAC, N, Cruft‘s kvalifikacija’2009.

2007 m. iš žymaus Rusijos keribliūterjerų veislyno „Volzhskiy Arkos“ parsivežiau patinuką Volzhskiy Arkos Expression To Udra (sav. N. V. Lesperance ir J. Juškevičiūtė). Esu labai dėkinga jo veisėjai J. Hrustalevai už puikų priėmimą bei parodytą pasitikėjimą išleidžiant šį mažylį į Lietuvą. Štai jo parodų rezultatai: LTU JCH, LTU CH, 3 x CACIB, BOS, BOB ir JBIS – I.

2008 m. rugpjūčio 13 d. gimė jau antroji „ūdriukų“ generacija – „C“ vada. Pasaulį išvydo 7 šuniukai. Šių mažylių tėvas – LT CH Volzhskiy Arkos Expression To Udra, kurio senelis UKG CH Kamaghan Mr Bombastic, Top keris‘2002 Italijoje. Jaunuoliai pasiekimais taip pat neatsilieka:

Chitsuri Expression Ūdra – LTU JCH, LTU CH.
Chie Expression Ūdra – LTU JCH.
Chiharu Expression Ūdra –Balt. JCH.

Pačios karščiausios naujienos: Ambra pirmą kartą tapo 4 šuniukų mamyte (t.- Zoro Linksmasis Uraganas; m. – Ambra Aramis Ūdra). Parodose, mažylių klasėje, puikiai startavo Derby Zoro Ūdra.

Jau dvejus metus VŠMB rengiamoje parodoje galėjome pristatyti veislynų konkurse savo veislyną „Ūdra“. Galime pasidžiaugti rezultatais: 2009 m. – II, o 2010 m. – I vieta.

Mūsų veislyno tikslas – veisti tik sveikus, geros psichikos ir puikaus eksterjero šunis. Keribliūterjeras yra šeimos šuo, todėl ypatingą dėmesį skiriame būsimų ir esamų savininkų švietimui, jų augintinių auklėjimui, priežiūrai. Kasmet organizuojame susitikimus, kuriuose mielai susirenka vis daugiau „keristų“ . Visi kartu dalijamės įspūdžiais ir patirtimi, smagiai leidžiame laiką.

Jei jums patinka keribliūterjerai – junkitės prie mūsų!

Veislynas yra Vilniuje.