2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Nuo Havanos

Havanos bišonai mūsų šalyje dar mažai žinoma šunų veislė. O visai be reikalo, nes Havanos bišonai pasižymi savybėmis, kurių pasigendama daugelyje kitų veislių.

 

Kaip tik šie linksmo būdo, mieli, nedideli šuniukai galėtų atsirasti tose šeimose, kurios norėtų augintinio, tačiau juos baugina mintys, kad namuose šunelis „siautės, šersis, seilėsis ar nekaip kvepės“.

Mūsų veislynas „Nuo Havanos“ savo kukliu indėliu gali prisidėti, kad daugiau žmonių sužinotų apie šią nuostabią šunų veislę bei turėtų galimybę tokį šunį įkurdinti savo namuose.

Havanos bišonas Sindis pas mus apsigyveno šiek tiek anksčiau už kalytę Sarah, kai apie šunų veisimą dar nebuvo minčių.

Tai šuo, kurio švelnumas, geranoriškumas, kantrybė, nuovoka, linksmumas žavėjo bei stebino ne vien mus. Po įvairių svarstymų bei paieškų Sindžiui į porą parinkome Sarah, o jai paaugus ir įsitikinus tinkamumu veisti, 2015 m. pradėjome ruoštis veislyno įkūrimui: dalyvavome Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro seminaruose, daug dėmesio skyrėme savišvietai.

Abu mūsų šunys laikomi namuose, o pramogoms lauke turi nuosavą kiemą.

Jie neslepiami nuo žmonių, aktyviai dalyvauja šeimos gyvenime, „padeda“ apsipirkti, lydi išvykose. Būdami tik dviese, jie gauna visą mūsų dėmesį bei rūpestį.

Pirmoji vada mūsų veislyne gimė 2016 m. pradžioje. Šuniukai auga su abiem tėvais ir nuo pat gimimo yra socializuojami.

Havanos bišonai turi puikią savybę – dažnai niūrius lietuvaičius jie priverčia šypsotis, ir tai viena priežasčių, skatinančių mus atsakingai puoselėti šunų veislyną: tegul žmonės džiaugiasi augintiniais ir dažniau šypsosi visam pasauliui.