2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Išrinkti geriausi dratharai

Birželio 21d. netoli Senųjų Trakų įvyko trečioji specializuota dratharų paroda, ją organizavo Kinologų asociacija „Deutsch Drathaar“.

 

Į parodą užsiregistravo 11 šunų, panašus dalyvių  skaičius būdavo ir anksčiau.

Šunų eksterjerą vertino tarptautinė teisėja Daiva Rimaitytė, o paklusnumo bei aportavimo rungtis – tarptautinis teisėjas Jevgenij Cirkin.

Šunų pasirodymą stebėjo dratharų veislės mylėtojams puikiai pažįstamas svečias iš Rusijos,  VDD viceprezidentas Aleksej Soldatov.

Renginys prasidėjo 10 valandą ryto. Su parodoje suteikiamais titulais, paklusnumo bei aportavimo konkursų tvarka dalyvius supažindino klubo prezidentas Jevgenij Cirkin.

Pirmieji į ringą buvo pakviesti jaunimo klasės patinai: Best Darbinis Dratas (šeim. T. Taujinskas), Bartas iš Antakalnio (šeim. A. Dobrovolskas) bei Aris iš Girios (šeim. S. Maslauskas).

Pirmoji vieta atiteko bei titulu KL. JN (klubo jaunimo nugalėtojas) įvertintas Best Darbinis Dratas,  antras – Bartas iš Antakalnio,  trečias – Aris iš Girios.

Atvirojoje klasėje dalyvavo tik vienas patinėlis – Artas Darbinis Dratas (šeim. L. Šiaulys), kuris buvo įvertintas puikiai ir gavo CAC titulą.

Darbinėje klasėje, neatvykus Eiko II v.d. Dachwiese, buvo vertinamas tik vienas šuo – Klint vom Fusberg (šeim. R. Šaikus). Jam skirti titulai CAC, N, BOS.

Pirmąją vietą bei titulus JN, BOB tarp kalyčių iškovojo Bina Darbinis Dratas (šeim. A. Jakimavičius), antrojoje vietoje liko taip pat Darbinio Drato veislyno kalytė Beta (šeim. I. Kurkin), trečioji vieta atiteko Bitei iš Antakalnio (šeim. D. Voveris). Ketvirtoji – Burtė iš Antakalnio (šeim. T. Kaučikas).

Atvirojoje klasėje kalytė Dixi II vom Sonnerbach (šeim. R.Šaikus) buvo įvertinta puikiai, jai suteikti CAC ir N titulai.

Pasibaigus parodai buvo surengtas paklusnumo bei aportavimo konkursas, kurį laimėjo Darbinio Drato šuo Artas, be priekaištų atlikęs visas šeimininko komandas.

Po konkurso visi dalyviai tradiciškai buvo vaišinami medžiokline „šiurpa“, kurią ragaudami diskutavo apie medžioklę bei šunų dresūrą.

http://drahthaar.lt/exhibitions/lietuva/985-kadd-parodos-rezultatai.html