2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Kinologinis švietimas „Nemuno“ mokykloje

Mokymo centro komanda baigė mėnesį trukusius kinologinio švietimo užsiėmimus Kauno „Nemuno“ pagrindinėje mokykloje.

 

Nuo 1954 m. veikianti „Nemuno“ bendrojo lavinimo mokykla, kurios misija – įgyvendinti pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas, nepamiršta ir kitų ugdymo aspektų: socialinio ugdymo, integracijos, bendravimo bei bendradarbiavimo.

Būtent šiais tikslais į mokyklą ir buvo pakviesta Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komanda.

Užsiėmimų, vykusių visą gegužės mėnesį, metu Mokymo centro atstovai ir savanoriai su savo šunimis bendravo su  vienuolikos klasių moksleiviais – nuo ketvirtokų iki devintokų.

Užsiėmimų metu vaikai mokėsi saugaus elgesio su gyvūnais: kaip taisyklingai pasisveikinti su šunimi; sužinojo, kada prie šuns artintis negalima; ką daryti, jei pribėga nepažįstamas šuo; kaip elgtis įvairiose grėsmingose situacijose – jeigu šuo pradėjo vytis važiuojant dviračiu, sugriebė už drabužių ir pan.

Kaip visada, užsiėmimuose  asistavo keturkojai komandos nariai: du samojedai, pora spanielių, mišrūniukė ir griūnendalių veislės kalytė.

Kadangi užsiėmimų laikas ribotas, o vaikų žingeidumas – beribis, kitas aktualias temas (tinkamą šuns pasirinkimą, šunų veislių ypatumus, gyvūnų gerovės užtikrinimą, galimas veiklas su šunimis, šuns auklėjimą) aptarėme labai trumpai.

Mokymo centro organizuojami užsiėmimai į mokyklos aktų salę pritraukdavo ne tik vaikus, bet ir pedagogus – jų manymu, tokie mokymai labai reikalingi ir turėtų būti tęstiniai.

Todėl sutarėme susitikti kitais mokslo metais ir kinologijos „abėcėlę“ pasimokyti dar išsamiau. Pedagogų nuomone, toks ugdymas labai svarbus tiek vaikų saugumui, tiek jų atsakomybei užtikrinti.

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komandos!

e.paštas svietimas@kinologija.lt