2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Edukaciniai užsiėmimai Plungės vaikams

Plungės šunų mylėtojų klubo nariai – dažni svečiai vaikų ugdymo įstaigose.

 


Su kai kuriomis mokyklomis klubo atstovai yra užmezgę ilgalaikius santykius ir mielai sutinka pravesti švietėjiškus užsiėmimus, dalyvauti mokyklų renginiuose.

Neseniai Plungės šunų mylėtojų klubo nariai lankėsi Plungės vyskupo Motiejaus Valančiaus pradinėje mokykloje. Atėjo ne vieni, o vedini savo augintiniais.

Vaikai šiam susitikimui ruošėsi iš anksto, kai kurie jų atsinešė arba atsivedė savo augintinius.

„Kasmet į gyvūnų šventę ši mokykla pasikviečia ir Plungės šunų mylėtojų klubo narius. Klubo atstovės Ana Liutikienė ir Ilona Klimienė džiaugėsi maloniu bendravimu, pasakojo vaikams apie šunų veisles, rodė atsivestus keturkojus – čempioną pekiną ir papijonų veislės augintinį“, – po susitikimo mokykloje laikraštyje „Plungės žinios“ rašė žurnalistė Lina Motužienė.

Renginyje dalyvavo ir du niūfaundlendai. Apie šios šunų veislės atsiradimą vaikai išgirdo legendą, pamatė, kaip šie milžinai moka „skaičiuoti“ – suloja tiek kartų, kiek parodai pirštų. Niūfaundlendus į susitikimą atsivežė kaniterapija besidominčios Meilė Juškuvienė ir Jurgita Einingienė.

Plungės šunų mylėtojų klubas, ruošdamasis šiam susitikimui su pradinukais, konsultavosi su Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centru dėl pamokos turinio. Klubo atstovams buvo persiųstos pateiktys, filmukai, patarta, kaip įdomiau pravesti susitikimą.

Pasak Mokymo centro darbuotojų, kilometrai bei atstumai švietimo idėjų neriboja, svarbiausia – turėti  noro ir entuziazmo.