2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Kur palaidoti augintinį?

Nors ir labai gaila, gyvūnai pasensta ir miršta. Mūsų šuniui taip pat jau sukako 15 metų. Gyvename daugiabutyje Vilniuje. Kai teks atsisveikinti su augintiniu, kur, nenusižengdami taisyklėms, galėsime jį palaidoti?

Legalios gyvūnų kapinės Vilniaus savivaldybės leidimu yra įrengtos Paneriuose, Liudvinavo gatvėje, netoli „Regitros“.

Yra įrengti kelio ženklai, rodantys kryptį nuo pagrindinio kelio.

Privažiavimas prie šių kapinių miesto transportu gana sudėtingas, lengvuoju automobiliu – taip pat nemenkas išbandymas, nes kelias duobėtas.

Prie kapinaičių yra nedidelė automobilių stovėjimo aikštelė.

Pasak savivaldybės atstovų, norint palaidoti gyvūnėlį Liudvinavo g. esančiose gyvūnų kapinaitėse jokių specialių leidimų nereikia – galima pasirinkti vietą savo nuožiūra.

Vilniaus m. ūkio ir transporto departamentas prašo vilniečių nebelaidoti savo augintinių nelegaliose gyvūnų kapinėse Karoliniškėse prie Televizijos bokšto.

Priminsime Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymą: „Užkasti gyvūnėlius galima individualiose arba grupinėse duobėse, kurių gylis yra ne mažesnis kaip 1 metras“. Tačiau bet kur to daryti negalima.