2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Apklausos nuteikia optimistiškai

Šunų mylėtojų nuomonė mums svarbi.

Mūsų tinklapyje nuolat atnaujinamos apklausos, kur jūs galite pareikšti savo požiūrį tam tikrais klausimais. Dėkojame už atsakymus ir tikimės dar didesnio jūsų aktyvumo.

Neseniai jūsų klausėme: „Kur dažniausiai ieškote informacijos apie šunis?“ Dauguma respondentų (72 proc.) atsakė, kad tokios informacijos ieško internete. Tik 18 proc. atsakiusiųjų nurodė, jog kreipiasi į šunų mylėtojų klubus, o likusieji ieško informacijos knygose, žurnaluose.

Apklausos rezultatai parodė, kad žmonės pasitiki elektroninėje žiniasklaidoje pateikiama informacija. Taip yra todėl, kad ji lengvai prieinama, operatyvi. Čia galima rasti žinių ne ik gimtąja, bet ir užsienio kalbomis. Tačiau nereikėtų pamiršti, kad šunų mylėtojų tinklapiai dažnai yra nevienodo lygio. Pasitaiko paauglių ar net vaikų administruojamų tinklapių, forumų, kuriuose lengvabūdiškai, nepatikrinus faktų, skelbiama netiksli informacija.

Taigi tiems, kurie nori išsirinkti šunų veislę, pasitarti šunų auginimo, auklėjimo ar kt. svarbiais klausimais, vis dėlto reikėtų kreiptis į šunų mylėtojų klubus, veislynus, patyrusius kinologus.

O kokia buvo jūsų nuomonė kitais klausimais?

Į klausimą „Ar šuns dydis lemia jo agresijos laipsnį?“, kaip ir reikėjo tikėtis, respondentai atsakė taip: dydis nelemia agresijos laipsnio – 220; taip, lemia – 5; nuomonės neturėjo – 10.

Teiravomės, ar mokyklose mokytojai vaikus turėtų mokyti saugaus elgesio su gyvūnais. Kad mokytojai turėtų mokyti saugaus elgesio su gyvūnais, pritarė 334, kad to nereikia, manė tik 11, nuomonės neturėjo 10 respondentų.

„Ar tenkina šunų mylėtojų klubo, kuriam priklausote, veikla?“ Į šį klausimą teigiamai atsakė 138, kad netenkina klubo veikla, patvirtino 95, o 35 neturėjo aiškios nuomonės.

Pradžiugino tinklapio lankytojų aktyvumas, kai buvo klausiama: „Ar pritariate šunų prekybai zooparduotuvėse?“ Prieš tokią prekybą pasisakė 1 132; pritarė – 182; o 90 neturėjo nuomonės.

Optimistiškai nuteikė atsakymai į „ekonominį“ klausimą: „Ar dėl sunkmečio sumažinote šuns priežiūrai skirtas išlaidas?“. Tik 26 teigė, kad išlaidas sumažino, 29 – mažino išlaidas retsykiais, o 138 ir toliau negailėjo lėšų savo augintiniui.

Jeigu jus domina apklausos, pasiūlykite savo klausimą e.paštu lkd.press@kinologija.lt

Bendraukime!

S.Valujevos nuotr.