2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Atrinkti stipriausi Agility sportininkai

Baigėsi atranka į 2012 metų FCI Agility pasaulio čempionatą.

Atranka tradiciškai vyko 4 dienas, II etapais po 2 dienas, kartu su klubų organizuotomis varžybomis.

Varžybos sutraukė gausų sportininkų būrį, dalyvavo ne tik Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių – Latvijos, Lenkijos, Rusijos sportininkai.

Pirmąjį atrankos etapą organizavo VŠMB agility sekcija Abu2; antrąjį – Šunų dresūros ir sporto centras „Nasrai“.

Atrankos dalyvių oro sąlygos šiemet nelepino: jeigu gegužės mėn. vykusio I etapo metu kaitino saulutė ir sportininkams prireikė apsaugos priemonių nuo saulės, tai birželio pirmomis dienomis teko išsitraukti jau pamirštas kepures, pirštines, neperšlampamus rūbus.

Daugeliui sportininkų II etapo trasos tapo tikru išbandymu – greitas ir sudėtingas trasas reikėjo įveikti šniokščiant liūčiai. Gerai, kad varžybos vyko ant  puikios „Visuomenės harmonizavimo parko“ hipodromo dangos, kuri net pliaupiant stipriam lietui išliko neslidi, nekėlė pavojaus dalyviams.

Po I etapo, įveikus teisėjos iš Estijos Svetlanos Zolotnikovos parengtas trasas, išryškėjo 4 lyderiai, tačiau nedidelis reitingo taškų skirtumas užtikrino intrigą ir antrajame varžybų etape.

Antrojo etapo varžyboms teisėjavęs Zdenek Spolek iš Čekijos, Lietuvos sportininkams jau pažįstamas iš atrankinių varžybų, organizuotų 2010 m., parengė vieną už kitą įdomesnes ir sudėtingesnes trasas.

Besikaitaliojančios greitos tiesiosios su labai tikslaus šunų valdymo reikalaujančiais elementais privertė gerokai pasukti galvą ne tik agility naujokus, bet ir patyrusius vedlius.

Atsakingų varžybų metu įtampą jautė ne tik vedliai, bet ir šunys, kurių nemažai, didelio azarto vedini, pradėdavo bėgimą nesulaukę vedlio komandos, taip patikrindami vedlių reakciją bei gebėjimą valdyti ekstremalią situaciją, susiorientuoti ir bėgimo metu staigiai pakeisti trasos apžiūros metu sugalvotą ir išmoktą bėgimo trajektoriją.

Pasibaigus II etapo varžyboms ir susumavus taškus, lyderių ketvertukas gausiausioje didelių šunų (Large) klasėje išliko toks pat, kaip ir po I etapo.

Visi keturi pirmąsias vietas užėmę sportininkai bėgo su borderkolių veislės šunimis.

Daugiausiai reitingo taškų po abiejų varžybų etapų surinko didžiausią patirtį turintys šunys ir vedliai: Algirdas Valčiukas su Maeglin Giah (94,5 tšk.) ir Redas Masiulis su HIQ AMAZE Turbo (88 tšk.).

Labai atkakli kova vyko dėl 3- iosios vietos, kur grūmėsi Dalius Strazdas su Uni of Magic Border ir Asta Virtautaitė su Maeglin Hill, sportuojantys su jaunosios kartos šunimis. Abu dalyviai surinko po vienodą reitingo taškų skaičių (52,5) – trečioji vieta atiteko Daliui Strazdui su Uni, užėmusiam daugiau aukštesnių vietų.

Vidutinio dydžio (medium) klasėje lyderiavo ir su didžiaisiais (Large) šunimis labai atkakliai ir sėkmingai varžėsi Lina Namejūnaitė su šelčiu Čarliu. Po pirmojo etapo Lina pagal surinktų reitingo taškų skaičių buvo antra bendroje visų šunų įskaitoje, po abiejų etapų Lina surinko 43 reitingo balus ir stipriai atsiplėšė nuo kitų medium klasės dalyvių.

Daugiausiai reitingo taškų mažiausio ūgio (Small) šunų klasėje surinko Aušra Volosenkinienė su jaunu pudeliu Confetti Lietaus simfonija (41,5).

II etape daugiausia reitingo taškų tarp small grupės dalyvių surinko Vilija Snorkienė su šelčiu Jangu, galutiniame rezultate ji surinko 22 reitingo balus ir liko antra.

Sveikiname nugalėtojus ir linkime jiems sėkmės!

Pradedame krautis lagaminus kelionei į Čekiją, kur vyks didžiosios varžybos – 2012 m. Pasaulio Agility čempionatas.

Džiugu, kad renginį ne tik stebėsime, bet ir palaikysime perspektyviausius mūsų  sportininkus.

Atrankinių varžybų rezultatų suvestinė.

LKD Agility sportininkų kolegijos informacija ir nuotr.