2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Čempionų čempionatas ir LKD 20-metis

Speiguotą vasario 4-osios vakarą liepsnojančiais fakelais Vilniaus rotušė pasitiko neįprastus svečius – LKD šunų mylėtojų klubų atstovus, FCI teisėjus ir kitus svečius.

Šešiolika gražiausių Lietuvos šunų su savo šeimininkais ir profesionaliais vedliais taip pat buvo pakviesti į sostinės Rotušę, kur jie varžėsi pirmajame Lietuvos čempionų čempionate.

Taures ir kitus prizus nugalėtojams įsteigė „Royal Canin Lietuva“, kuris nuo šiol remia LKD organizuojamas tarptautines šunų parodas ir kt. renginius.

Šunys į ringą buvo kviečiami po du, juos vertino FCI ekspertai: vengras Tamas Jakkel, portugalė Karla Mollinari ir vokietis Horst Kliebenstein.

2012 m. Lietuvos čempionų čempionatas buvo skirtas LKD 20-mečiui pažymėti, o gražiausi šunys į šį čempionatą atrinkti pernai gruodžio mėn. Vilniuje vykusioje Tarptautinėje šunų parodoje.

Šventinį vakarą vedė aktorius ir vokiečių dogų veisėjas Rimas Giedraitis. Iš 16 šunų paskutiniame etape liko tik keturi: Sibiro haskis, mažasis pudelis, trumpaplaukis taksas ir bulmastifas.

Lietuvos čempionų čempione tapo mažoji pudelė OAMANTHUS ESSENCE-N, kurią ringe demonstravo vilnietė Julija Dijakovskaja. Pudelės šeimininkai, kauniečiai Janita Januškauskaitė ir Tauras Plungė, namuose savo augintinę šaukia Mūza.

Su Mūza finale konkuravo „džentelmenas“ Versalis, žurnalistės ir televizijos laidų vedėjos Skaivos Jasevičiūtės trumpaplaukis taksas VOQUE KLAN ADY LOWCZYNI. Versalis laimėjo vicečempiono titulą.

Per žingsnį nuo pergalės buvo Lauros Barytės Sibiro haskis SNOWMIST‘S QUICKSILVER SPEIGAS ir Gražinos Chmelevskajos bulmastifas HOUDINI THE GREAT IŠ DVARIŠKIŲ, kurį demonstravo Elina Borisova.

Kadangi šunys varžėsi poromis, prieš tai ištraukus burtus, į ketvirtfinalį kai kas pateko nesunkiai, nes konkuravo su skirtingo tipo, visiškai kitos FCI grupės šunimi, o tokiu atveju daug lėmė „šou elementas“, palankesnė fortūna.

 

Vakaro programa neapsiribojo vien gražiausių šunų rinkimais. Veikė Lietuvos kinologų draugijos istorijos paroda. Šunų mylėtojai prisiminė pirmuosius lietuviškos kinologijos žingsnius, pasidžiaugė dabartiniais pasiekimais, klausėsi styginių kvarteto.

S.Valujevos ir St.Barausko nuotr.