2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Pirmosios Obedience varžybos

Gegužės 14 d. klubas „Nasrai“ pirmą kartą Lietuvoje suorganizavo  Tarptautines šunų paklusnumo Obedience varžybas ir seminarą.

Obedience – tai aukštasis šunų dresūros pilotažas, viena įdomiausių šunų sporto šakų dėl savo sudėtingumo, preciziškumo ir galimybės patikrinti įvairiapusius šuns sugebėjimus bei įvertinti šuns ir šeimininko tarpusavio kontaktą.

Labai smagu, kad vis daugiau šuniukų ruošiami pagal šią programą ir Lietuvoje.

Ruošdamiesi renginiui, klubo entuziastai negailėjo nei laiko, nei jėgų, todėl pirmas blynas neprisvilo – sulaukta dalyvių iš Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Kėdainių, Klaipėdos, taip pat atvyko svečių iš Latvijos ir Estijos. Varžybos vyko Kaune, jas rėmė UAB „Canis Vita“.

Varžyboms teisėjavo FCI teisėja Svetlana Zolotnikova (Estija), kuri pati aktyviai dalyvauja įvairiose Obedience varžybose su savo borderkoliu Winnie.

Obedience varžybos vyko keturiose pagrindinėse klasėse: Obedience-1 (Beginners), Obedience-2 (Open), Obedience-3 (Winners) ir Obedience-4 (International), kuri pagal savo pratimų kompleksą yra pati sudėtingiausia.

Renginys sulaukė nemažo žiūrovų susidomėjimo – gražu stebėti, kaip šunys sugeba identifikuoti daiktą pagal kvapą, pagal kryptį atrinkti aportus, aportuoti metalinį daiktą ar dirbti pagal gestus, nepajudėdami pirmyn ar atgal nei per centimetrą.

Didžiausia konkurencija buvo Beginners klasėje, joje varžėsi 10 šunų. Obedience patrauklus tuo, kad šiame sporte, skirtingai nei IPO, gali dalyvauti visų veislių šunys – Beginners klasėje labai gražiai dirbo bigliukai iš Vilniaus ir klubo „Nasrai“, būtent jiems ir atiteko II ir III vietos. Ketvirtoje vietoje liko borderkolis Makas, surinkęs iš visų pratimų aukščiausius balus (10), tačiau sumaišęs vieną komandą ir gavęs už šį pratimą 0 balų.

Be borderkolių ir bigliukų, Obedience varžybose dalyvavo ir Rodezijos ridžbekas, didysis šveicarų zenenhundas, retriveriai, boseronas ir kitų veislių šunys.

Lietuvos sportininkai dalyvavo Obedience-1 ir Obedience-2 klasėse, o svečiai iš Latvijos ir Estijos – Obedience-3 ir Obedience-4 klasėse. Tikimės, kad kitais metais dalis mūsų šunų jau startuos aukščiausioje tarptautinėje Obedience-4 klasėje.

 

Varžybų rezultatai:

Open klasė:
Erna Valčiukienė su borderkoliu Fortūna, „Nasrai“ – I vieta (I laipsnio diplomas, 191,5 balo).
Asta Viatrtaitė su borderkoliu Hila, „Nasrai“ – III vieta (I laipsnio diplomas, 162,5 balo).

Beginners klasė:
Great Diminskaitė su griunendaliu Qiri, „Nasrai“ – I vieta (I laipsnio diplomas, 192,5 balo.) Tai jauniausias varžybų dalyvis, jam nėra  metų.
Gabrielė Fokaitė su bigliu Berta, „Nasrai“ –  III vieta (I laipsnio diplomas, 182,5 balo).

I laipsnio diplomą taip pat gavo komandos „Nasrai“ atstovai: Živilė Rimkutė su borderkoliu Gia ir Erna Valčiukienė su borderkoliu Maku, II laipsnio – Gabija Grašytė su borderkoliu Kaja ir Ugnė Sinkevičiūtė su australų aviganiu Tilu, III laipsnio – Raimonda Raižytė-Mikulskienė su Rodezijos ridžbeku Donu. Šie šunys sėkmingai dalyvauja ir Agility varžybose.

Po varžybų įvyko Obedience seminaras, kurį vedė viešnios iš Estijos –  Natalja Garastsenko ir Svetlana Zolotnikova. Seminaro dalyviai gavo vertingų patarimų apie teisingą šuns parengimą įvairiems pratimams – siuntimui į kvadratą, teisingam sustojimui prie pilonos, darbui gestams. Taip pat labai įdomu buvo išbandyti įvairius ruošimo metodus ir įvertinti savo šuns galimybių rezervą.

Varžybų rezultatai čia
Informacija ir nuotr. – klubas „Nasrai“