2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Nauja Gyvūnų laikymo tvarkos aprašo redakcija

Gegužės 7 d. įsigaliojo Gyvūnų laikymo savivaldybių teritorijų gyvenamosiose vietovėse tvarkos aprašo nauja redakcija.

Naujoje redakcijoje nustatytos gyvūnų laikytojų pareigos, bendrieji ir specialieji gyvūnų laikymo, specialieji bešeimininkių ir bepriežiūrių gyvūnų laikymo reikalavimai.

„Pakeisti iki šiol galiojusią tvarką paskatino besikeičiantis visuomenės požiūris į gyvūnų laikymo sąlygas, gaunami gyventojų skundai ir pranešimai dėl gyvūnų nepriežiūros, viešose vietose išmėtytų nuodingų medžiagų, keliančių pavojų augintiniams, netinkamo šunų vedžiojimo miestų viešosiose erdvėse ir pan. Taip pat panaikinti ir daug diskusijų kėlę reikalavimai, nustatantys minimalius plotus, reikalingus augintiniams. Prieš priimdami galutinį sprendimą daug diskutavome su socialiniais partneriais, įvertinome savivaldybių administracijų siūlymus. Naujasis aprašas turi padėti geriau užtikrinti gyvūnų gerovę ir apsaugą. Juk svarbu ne formalūs reikalavimai, o požiūris į gyvūnų gerovę ir gyvūnų laikytojų atsakomybė“, – komentavo VMVT direktorius Darius Remeika.

Gyvūnų laikymo savivaldybių teritorijų gyvenamosiose vietovėse tvarkos apraše apibrėžtos biologinio saugumo priemonių ir viešosios vietos sąvokos, draudimas asmenims sąmoningai padėti ar kitaip pateikti nuodų ar jais apdoroto maisto, pašaro (lesalo) ir nuodais apdorotų skysčių gyvūnams pasiekiamose vietose.

Taip pat sugriežtinti reikalavimai šunų laikytojams, vaikštantiems su savo augintiniais viešosiose vietose.

Atsižvelgus į savivaldybių administracijų siūlymus, panaikintos minimalios gyvūnams augintiniams (šunims, katėms) skiriamo ploto normos.

Atsižvelgiant į naują Gyvūnų laikymo savivaldybių teritorijų gyvenamosiose vietovėse tvarkos aprašo redakciją ir kiekvienos savivaldybės specifiką, savivaldybių administracijoms rekomenduojama peržiūrėti ir atnaujinti gyvūnų laikymo jų savivaldybių teritorijose taisykles.

Naują aprašo redakciją rasite čia.

 

Sabinos Sadauskaitės nuotr.

Informacijos šaltinis: https://vmvt.lt/naujienos/isigaliojo-nauja-gyvunu-laikymo-savivaldybiu-teritoriju-gyvenamosiose-vietovese-tvarkos