2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Į Druskininkus!

Rugpjūčio 4,5,6 d. į Druskininkų kurortą vėl sugužės šunų mylėtojai iš Suomijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos, Rusijos ir kitų šalių.

 

Priežastis čia atvykti – tradicinė: Lietuvos kinologų draugija Druskininkų aerodrome (Mizarų g. 59) kasmet organizuoja tris tarptautines šunų parodas.

Parodos organizatoriai sako, jog kasdien parodoje varžysis ne mažiau kaip 1700 šunų!

Šunų varžytuvės, o kinologijos terminais kalbant – ekspertizė ringuose prasidės nuo 10.00 valandos.

Pirmąją parodos dieną, penktadienį, kad visi suspėtų atvykti, ekspertizė suplanuota nuo 12.00 valandos.

Pagal iš anksto numatytą grafiką, kuris bus iškabintas informaciniame parodos stende, o iki parodos likus porai dienų, ir šiame tinklapyje, sužinosite, kuriame ringe, kada, kokių veislių šunis vertins teisėjai.

Nuo 15.00 val. didžiajame parodos ringe prasidės veislynų, šunų porų, šuniukų, jaunų šunų, veteranų, jaunųjų vedlių konkursai ir tik po šių konkursų – gražiausio tos dienos šuns rinkimai.

Patyrę parodų ekspertai, atvykę iš įvairių pasaulio šalių, kasdien rinks parodos nugalėtoją ir geriausiai tą dieną pasirodžiusį Lietuvos šunį.

Paskutinę parodos dieną šie nugalėtojai, patys gražiausi šunys, dar varžysis dėl Supreme taurės.

Tačiau parodos svečiai, žiūrovai, galės stebėti ne vien šunų ekspertizę ar konkursus.

Mes jus kviečiame įsitraukti į parodos šurmulį ir dalyvauti smagiose, naudingose veiklose. Į parodą ateikite su šeima, draugais – jums nebus kada nuobodžiauti.

Visus, kurie nori labiau pažinti šunis ir daugiau apie juos sužinoti, į savo žaliąją palapinę kvies Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras.

Kartu su kinologijos savanoriais Mokymo centro komanda siūlys edukacinius užsiėmimus apie saugų bendravimą su šunimis, gyvūnų gerovę.

Galėsite pasikonsultuoti šunų pasirinkimo (parodoje šuniukai neparduodami!), priežiūros, gerovės ir auklėjimo klausimais.

Veiks kūrybinės dirbtuvės, kur vaikai visas parodos dienas galės kurti ir pramogauti, laimėti prizų ir susitikti su bendraamžiais.

Nuo 13.00 val. didžiajame ringe suplanuoti dresuotų šunų pasirodymai – pamatysime Šiaulių dresūros mokyklos „Laukinė orchidėja“ auklėtinius, šunų jėgos sporto entuziastus „Stiprūs šunys“.

Ir dar žiūrovų laukia siurprizas – vilnietė Grėtė Indičianskytė demonstruos teatralizuotą šokį su savo šunimi Eltonu.

Visas tris parodos dienas po atviru dangumi veiks zoologijos prekių mugė, lauko kavinės. Žiūrovams paroda nemokama (automobilio parkavimas 3 eurai).

Jeigu į parodą vesitės savo augintinį, nepamirškite šuns sveikatos pažymėjimo (būtini galiojantys skiepai).

Susitikime pasidžiaugti vasara ir šunimis!

Inesos Klimavičienės nuotr.