2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

VMVT ir LKD pasirašė sutartį

VMVT ir Lietuvos kinologų draugija  pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

 

2017 m. birželio 16 d. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Darius Remeika ir Lietuvos kinologų draugijos prezidentė Ramunė Kazlauskaitė pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Dėl tokios sutarties pasirašymo susitarta šios savaitės pradžioje vykusio susitikimo su Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos, Lietuvos kinologų draugijos ir Lietuvos smulkiųjų gyvūnų veterinarijos gydytojų asociacijos atstovais metu.

Susitikime nevyriausybinių organizacijų atstovai pabrėžė, kad turėtų būti tobulinama ir gyvūnų augintinių veisėjų kontrolė, gyvūnų augintinių pasų išdavimo tvarka, skiriant didesnį dėmesį nelegalių veisėjų kontrolei, pasitelkiant į pagalbą tiek valstybės institucijas, tiek ir nevyriausybines organizacijas. Būtina spręsti ir prekybos gyvūnais augintiniais internetu klausimą.

Pasirašydami sutartį abiejų institucijų vadovai pabrėžė, kad tai žingsnis glaudesniam ir efektyvesniam VMVT ir Lietuvos kinologų draugijos bendradarbiavimui siekiant bendro tikslo – aukštesnių gyvūnų gerovės ir sveikatos standartų Lietuvoje.

Akcentuota būtinybė šviesti ne tik šunų veisėjus ir veterinarijos gydytojus, bet ir gyvūnų laikytojus. Tuos, kurie jau turi augintinį ir tuos, kurie dar tik planuoja jį įsigyti.

Susitarta aktyviai bendradarbiauti ruošiant, platinant, skleidžiant bei aiškinant informaciją visuomenei, organizuojant mokymus apie šunų sveikatą, gerovę, laikymą, veisimą ir kt. klausimais. Keistis nuomonėmis ir pastabomis dėl atitinkamų Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos teisės aktų įgyvendinimo bei tobulinimo.

VMVT pranešimas spaudai