2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Trečiakursiai klausėsi paskaitų

Spalio 24 d. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Gyvūnų mokslo III kurso studentai klausėsi kinologijos paskaitų.

 

LKD Mokymo centre spalio 24 d. studentai praleido visa pusdienį.

Jiems buvo suplanuotos 3 paskaitos ir paskaita-pratybos.

Lietuvos kinologų draugijos veiklą ir misiją studentams pristatė LKD prezidentė, tarptautinės kategorijos teisėja Ramunė Kazlauskaitė.

Ji kalbėjo apie Draugijos misiją, viziją, tikslus. Supažindino su LKD Įstatais, pagrindiniais reglamentais, struktūra, specializuotais bei regioniniais klubais.

Prezidentė akcentavo pagarbą gyvūnų teisėms, atsakingo šunų veisimo svarbą (išvardijo šunų veisimui, auginimui, auklėjimui keliamus reikalavimus). Taip pat kalbėjo apie šunų parodų paskirtį.

„LKD Mokymo centras: socialiai atsakinga kinologija“ – paskaitą šia tema studentams skaitė LKD Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė.

Buvo kalbama apie kinologinio švietimo aktualumą – kokia yra neformaliojo švietimo vaikų ugdymo įstaigose, bendruomenių šventėse, masiniuose renginiuose svarba.

D.Kvedarienė papasakojo apie respublikos pedagogų švietimą (vaiko saugos programa švietimo kursų klausytojams).

Studentai buvo supažindinti su nemokamomis paskaitomis visuomenei, šunų veisėjų mokymais, Jaunųjų kinologų studijos veikla. Taip pat daugiau sužinojo apie palyginti naują reiškinį Lietuvoje – kinologinę savanorystę.

Trečiąją paskaitą – pratybas studentams taip pat vedė Daiva Kvedarienė: „Šuns gerovė. Penkios gyvūnų laisvės ir jų užtikrinimas kasdieniame šuns gyvenime“.

Klausytojai noriai diskutavo, pasisakė, kaip jie supranta gyvūnų teises ir laisves.

Studentams patiko ir ketvirtoji paskaita – „Šuns kūno kalba“, kurią vedė  šunų elgsenos specialistė, trenerė Ana Menčiūnienė.