2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Stovyklautojai lankė užsiėmimus su šunimis

Paskutinę birželio savaitę Vilniaus SOS vaikų kaimas „išsikraustė“ į Labanoro girią. Erdvioje kaimo turizmo sodyboje vaikai stovyklavo, rengė varžybas, vyko į ekskursijas ir turistinius žygius. Radę laisvesnį pusvalandį, uogavo – tiek žemuogių Labanore turbūt dar nebuvo…

 

Stovyklautojai taip pat lankė užsiėmimus su terapiniais šunimis – trimis auksaspalviais retriveriais, niūfaundlendu ir Labradoro retrivere.

Užsiėmimus vedė LKD Mokymo centro komanda kartu su Kaniterapijos asociacijos nariais. Pasiruošti užsiėmimams daug padėjo šio projekto psichologė Ingrida Stasytienė.

Stovykla jau baigė savo darbą. Vaikai sugrįžo į Vilnių, bet jie žino, kad rudenį ir vėl susitiks su šunimis. Jie jau seniai įsidėmėjo šunų vardus, prisirišo prie jų ir pamilo.

„Atsisveikinant vaikų įteiktos žemuogės ir šypsenos buvo pati didžiausia dovana ir pripažinimas, – sakė LKD Mokymo centro vadovė Daiva Kvedarienė. – Vasaros projektą su Vilniaus SOS vaikų kaimo vaikais pavadinome „Mokomės kartu – suprasti, globoti ir mylėti!“. Norėjome, kad vaikai ne šiaip leistų atostogas, bet ką nors naujo išmoktų bei patirtų. Mums padėjo dresūros mokykla „Smart Dog“, pasienio kinologai kartu su Daina Malickiene, retriverių veisėja Milda Žigilėjienė, su savo augintiniais demonstravusi darbines šunų savybes. Tačiau didžiausias krūvis teko terapiniams šunims, ką gi, kitaip negalėjo būti – be testus išlaikiusių, patikimų šunų tokia veikla neįsivaizduojama“.

Dalydamasi stovyklos įspūdžiais, D. Kvedarienė atkreipė dėmesį, kad ne tik vaikai, bet ir šunų vedliai įgijo naujos patirties.

Pasak vedlių, šunys pasikeitė – jie vis dažniau neraginami užmezga betarpišką kontaktą su vaikais, tapo dėmesingesni, nustebina ir savo „šuniškomis nuojautomis“, ką ir kaip reikia daryti.

Tai gana ryškiai atsiskleidė žygyje po Labanoro girią, kai dvi vaikų grupės kartu su terapiniais šunimis nepavargdamos žygiavo 5 kilometrus.

Ne šiaip žygiavo, o ieškojo lobio, pakeliui surasdami paslėptas užduotis, atsakydami į klausimus.

Keliaudami vaikai bendravo su šunimis ir tarpusavyje, mokėsi būti kantrūs ir paslaugūs, o kai kurie pasipasakojo savo svajones.

Turbūt tai ir buvo didžiausias lobis, kurį visiems reikėjo surasti…

Projekto vykdytojų nuotr.