2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Atrinkti geriausi Agility sportininkai

Pasibaigė atrankinių varžybų į 2015 m. FCI Agility pasaulio čempionatą etapai.

 

Kas atstovaus Lietuvai svarbiausiame šunų sporto renginyje?

Individualiose rungtyse mūsų šalai atstovaus 9 sportininkai, komandų rungtyse – 2 komandos (Small ir Large kategorijos).

Į čempionatą, kuris vyks spalio 8-11 d. Bolonijoje (Italija), užsiregistravo 34 šalių sportininkai – dalyvių laukia didelė konkurencija.

Lyginant su praėjusiais metais, Small komandoje  pasikeitimas įvyko tik tarp Vilijos Snorkienės šunų. Šiais metais čempionate Vilija dalyvaus su jaunesniu šelčiu Fai (Ice and Fire).

Small komandai taip pat atstovaus Jūratė Miliūnaitė su borderterjeru Sabi (Wasabi-Auksinė svaja z Romanova chovu), Aušra Volosenkinienė su nykštukiniu pudeliu Feti (Confetti Lietaus Simfonija) ir Laima Statutaitė su belgų grifonu Mėta (Flipsi Tai Fokstrotas).

Large kategorijoje Lietuvos komandai atstovaus Aistė Svinkūnaitė su belgų aviganiu griūnendaliu Tesa (Su Meile Barcelona), Rasa Vaščilienė su belgų aviganiu griūnendaliu Zara (Su Meile Basseterre), Asta Vitartaitė su borderkoliu Hila (Maeglin Hill) ir Audronė Naruševičė su borderkoliu Trėja (Knutstas Trėja).

Šioje komandoje tik Asta su Hila yra dalyvavusios Agility pasaulio čempionate, kitiems vedliams ir šunims tai bus pirmas toks išbandymas.

Kadangi Medium klasėje dalyvių iš Lietuvos nebus, turėjome teisę išsiųsti papildomą dalyvį, kuris galės varžytis individualioje rungtyje – Rimvydas Ciesiūnas į čempionatą vyksta su belgų aviganiu griūnendaliu Hero (Holland Hero Alias Dakota).

Linkime Lietuvos sportininkams sėkmės, o žiūrovams – daug džiugų akimirkų!

LKD Agility kolegijos taryba

Algirdo Mažeikos nuotr. (atrankinės varžybos Kaune).

http://www.agility-awc2015.it/en/news/fci-agility-world-championship-2015

Čempionato startai: http://www.agility-awc2015.it/en/event-schedule