2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Su meile ir pagarba šunims

Lietuvos kinologų draugija kartu su Mokymo centru artėjant Naujiesiems metams išleido du kalendorius.

 

„Šunų žetonai“ – tai išskirtinis kolekcininko Vyčio Ramanausko projektas, ne vienerius metus jo kauptos šunų žetonų kolecijos katalogas-kalendorius.

Surinkęs daugiau kaip 100 įvairių laikotarpių šunų žetonų, kolecininkas džiaugiasi vertinga kolekcija ir sukauptomis žiniomis apie Lietuvos kinologijos istoriją.

„Šunų žetonai dažniausiai kalti iš žalvario, rečiau – vario, aliuminio ar paprasčiausios geležies. Įdomu tai, jog tiek Pirmojo, tiek Antrojo pasaulinio karo metais šie strateginiai metalai šunų žetonams nebuvo naudojami. Visi karo laiko žetonai – iš alavo ir cinko lydinio…“, – rašoma kalendoriuje.

Stilingo dizaino leidinys „Šunų žetonai“ išleistas nedideliu tiražu, juo nebus prekiaujama.

Lietuvos kinologų draugija šiuos kalendorius teiks kaip dovaną tarptautinių parodų teisėjams, garbiems parodų svečiams.

Kolekcininkas Vytis Ramanauskas būtų dėkingas, jei jam padėtume pildyti unikalią šunų žetonų kolekciją (rašykite e.paštu verkiai@yahoo.com).

 

Kitas kalendorius – Mokymo centro savanorių dovana šunų mylėtojams.

Tai žavūs įvairių šunų veislių portretai, nuoširdžios bendravimo su savo augintiniais akimirkos.

Šis 2015 m. kalendorius bus dovanojamas Mokymo centro edukacinių projektų dalyviams, jaunųjų vedlių konkursantams, renginių svečiams.

Dėkojame visiems, kurie kartu su mumis kuria gyvūnus mylinčią šalį!