2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Kraujasekiai dalyvavo bandymuose

Rugsėjo 6 d. Kinologų asociacija „Deutsch Drathaar” Trakų r. surengė kraujasekių šunų bandymus.

 

Bandymuose dalyvavo septyni dalyviai su savo augintiniais.

Pirmą kartą į bandymus atvyko du lenkų skalikų veislės šunys – Granda Goncza Zlaja ir Luka z Beskidzkiego Matecnika (sav. A.Kutyriovas). Taip pat sulaukėme ir bavarų kraujasekio Bergo (sav. K. Jučys).

Likusieji dalyviai buvo dratharų veislės atstovai: Bobas iš Liepalotų (sav. A. Rakauskas), Best Darbinis Dratas (sav. T.Taujinskas), Eiko II v.d. Dachwiese (sav. V. Paulauskas) bei Bitė iš Antakalnio (sav. D. Voveris).

Prieš sekimą kraujo pėdsaku buvo patikrinta šunų reakcija i šūvį bei paklusnumas. Šį išbandymą sėkmingai praėjo visi šunys.

Bandymai vyko 8-16 val. senumo dirbtiniu kraujo pėdsaku (pėdsakas „išgulėjo“ vieną naktį.) Šunys buvo bandomi individualiai pagal ištrauktų numerių eilę.

Dirbtinio kraujo pėdsako ilgis – 600 metrų, jam buvo panaudota 0,25l šerno kraujo.

Pėdsakas prasidėjo pašovimo vieta, po 150 metrų buvo daromas pirmas guolis,  antras – už 450 metrų nuo pėdsako pradžios.  Nuo antro guolio maždaug 50 metrų atstumu buvo padėtas šerno kailis, kurį ir turėjo aptikti šunys .

Priėjęs prie antro guolio šuo, kuris užregistruotas kaip nurodysiąs surastą žvėrį lodamas ar sugrįždamas pas vedlį, turėjo būti paleistas nuo pavadžio, kad galėtų laisvai prieiti prie gulinčio žvėries ir pranešti šeimininkui. Šį darbo elementą pademonstravo Bergo ir užsidirbo 15 papildomų balų, likusieji dalyviai krauju sekė iki galo.

Be sekimo kraujo pėdsaku (darbas su pavadžiu), papildomai buvo vertinami šie darbo elementai:
•    Elgesys prie nukauto žvėries (kailio).
•    Šuns paguldymas laukti (laisvai arba pririšus prie pavadžio).
•    Kontaktas su vedliu ir paklusnumas.
Šunų darbą vertino tarptautinė kategorijos teisėjai: Jevgenijus ir Tatjana Cirkinai ir nacionalinės kategorijos teisėjas Marijus Vasiliauskas,  jiems asistavo Sigitas Aleksa.

Komisija pagal surinktų balų sumą bei atsižvelgdama į atskirus darbo elementus, šunis įvertino I, II ir III laipsnio diplomais.

I laipsnio diplomais įvertinti dratharai Bobas iš Liepalotų (100 balų ,1 vieta) bei Eiko II v.d. Dachwiese (86 balai,2 vieta).

II laipsnio diplomą gavo bavarų kraujasekys Bergo (101 balas, 3 vieta).

III laipsnio diplomais įvertinti vokiečių dratharai Best Darbinis Dratas (76 balai, 4 vieta) ir Bitė iš Antakalnio (71 balas, 5 vieta),  taip pat lenkų skalikas Granda Goncza Zlaja (62 balai, 6 vieta).

Pasibaigus bandymams dalyviai buvo vaišinami KADD viceprezidento Sigito Aleksos išvirta medžiokline „šiurpa“.


http://drahthaar.lt/nature/995-kraujasekiei-bandymus-rezultatai.html