2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Mokymo centro vasaros gidas

Užsiėmimai vaikų vasaros stovyklose, pramoginiai renginiai šunų parodose arba bendruomenių šventėse, seminarai kinologams, – Mokymo centre, padedant ištikimiems kinologijos savanoriams, ir vasarą verda darbas.

 

Programa „Diena šunų parodoje“.

Tarptautinės šunų parodos Molėtuose šį kartą truko net tris dienas ir, skirtingai nei ankstesniais metais, pasižymėjo dalyvių gausa ir vasaros karščiu.

Gegužės 23-25 d. Radžiūnų aerodrome kartu su šunų parodomis, į kurias atvyko daugiau kaip 2 500 dalyvių iš įvairių Europos šalių, LKD Mokymo centras organizavo edukacinę pramoginę programą parodų svečiams ir dalyviams.

Atskirose, specialiai įrengtose zonose vienu metu vyko įvairūs renginiai.

Daiva Kvedarienė mokinių ir pedagogų ekskursijoms vedė užsiėmimus apie saugų bendravimą su šunimis, abi parodos dienas jai talkino kinologijos savanorės Rūta Šukytė, Dalia Mickienė ir kiti savanoriai su savo šunimis.

Kūrybinėse dirbtuvėse vaikams užsiėmimus organizavo Ugnė Nedzinskaitė ir Aurelija Staskevičienė, o temines ekskursijas „Diena šunų parodoje“ vedė Kristė Sedlevičiūtė.

Šiuose renginiuose apsilankė ne tik Molėtų krašto vaikai, bet atvyko ekskursantų ir iš Vilniaus.

Su Vilniaus „Šviesos“ pradinės mokyklos mokytojomis iš anksto suderinus užsiėmimų temas, gerą pusdienį mokinukai praleido šunų parodoje. Vaikai patyrė daug naujų dalykų, kūrė šunų portretus, pamatė piešinių parodą, balsavo už gražiausius darbelius, stebėjo konkursus.

„Nuoširdus ačiū už profesionaliai ir kūrybiškai organizuotą užsiėmimą, už naudingą veiklą, už dėmesį ir kantrybę nemažai mokinių grupei, šiltą bendravimą“, – išvykdamos iš parodos, Mokymo centro knygoje parašė „Šviesos“ pradinės mokyklos mokytojos Gintautė Preidienė ir Džiuginta Poviliauskaitė.

Kartu su mokytojomis atsiliepimų knygoje įrašų paliko ir vaikai: „Ačiū už tokią gerą ekskursiją. Pamačiau, kaip vyksta konkursai, išmokėte, kaip paglostyti šunį…“ (Arnas). „Šunys yra stebuklas! Šioje parodoje yra gražiausi šunys pasaulyje. Ačiū už pamokėlę ir darbelius!“ (vardas nežinomas). „Nemoku apsakyti, kaip man buvo gera, linksma ir puiku. Ačiū ir iki pasimatymo“ (Guoda).

Mokymo centro veiklą gerai įvertino parodų teisėjai. „Jaunų žmonių, o ypač vaikų, įtraukimas į kinologinę veiklą, ne vien į šunų demonstravimą ringuose, yra labai prasmingas. Per šią veiklą jūs kuriate ateities kinologiją – formuojate atsakingą požiūrį į šunų laikymą, skiepijate vaikams humaniškas vertybes, kinologinę kultūrą“, – sakė Tarptautinės kinologų federacijos viceprezidentas, Olandijos kinologų klubo vadovas Gerard Jipping.

Tarptautinė šunų teisėja iš Rusijos Ekaterina Bauzhes taip pat sakė, kad edukacinė veikla skatina kinologijos raidą: „Tai labai įdomi, socialiai reikšminga idėja į šunų parodą pritraukti vaikus ir jų kūrybą, visa tai sujungiant su šventiška renginio atmosfera“.

Žaislinių šuniukų konkurse išrinktas „Gražiausias šuo“

Gegužės 24-ąją tarptautinėje šunų parodoje Mokymo centras antrą kartą surengė žaislinių šuniukų konkursą „Gražiausias šuo“.

Konkurse varžėsi 5-13 metų vaikai su savo mylimais žaisliniais šuniukais.

Dalyviai nepabūgo Molėtų aerodromą kepinančios saulės ir drąsiai demonstravo savo šunis besišypsančiai teisėjai iš Slovėnijos Željkai fon Zidar.

Vertėjaujant konkurso vedėjai Augustei Šedytei, teisėja vaikų klausinėjo, kokie yra šunelių vardai ir amžius, ką jie mėgsta, kaip vaikai su savo žaisliniais šuniukais žaidžia ir prižiūri.

Konkurso dalyvės – sesutės Olanda ir Aringa Rudenok specialiai konkursui pagal Saulės vaikų dainą „Mažas šunelis“ paruošė šokį, o Eva Marija Mostvilaitė deklamavo eilėraštį.

Teisėjos sprendimu, „Gražiausiu šunimi“ tapo Olandos Rudenok (11 m.) augintinis.

„Draugiškiausias“ buvo Evos Marijos Mostvilaitės (8 m.) šunelis, o „Linksmiausias“ – Oskaro Račko (5 m.) žaislinis šuo.

Piešinių konkurse „Laisvalaikis su šunimi“ laimėjo ketvirtokė

Mokymo centro stende buvo įrengtos vaikų kūrybinės dirbtuvės, kur vaikai su savo tėveliais galėjo užsiimti įvairiausia kūryba, vartyti knygas apie šunis, turiningai praleisti laiką.

Kūrybinėse dirbtuvėse buvo eksponuojama didelė vaikų piešinių paroda „Laisvalaikis su šunimi“, kurioje dalyvavo keturių mokyklų 60 mažųjų dailininkų nuo 7 iki 11 metų. Visas tris parodų dienas lankytojai balsavo už labiausiai patikusį piešinį.

Nugalėtoja tapo Alantos gimnazijos (Molėtų r.) 4 kl. mokinė Paulina Gražytė.

Antrąją vietą užėmė Vilniaus „Ąžuolyno“ progimnazijos 3c kl. mokinė Airida Rybikovaitė, o trečiąją pasidalino Vilniaus „Šviesos“ pradinės mokyklos moksleiviai Mykolas Liaudanskas ir Vija Purlytė bei Alantos gimnazijos mokinė Gabrielė Gecevičiūtė.

Konkursams prizus skyrė „Royal Canin Lietuva“ ir Lietuvos kinologų draugija.

Myli šunis, patinka švietėjiška veikla, nori atlikti profesinę praktiką, turiningai praleisti laisvalaikį – prisijunk prie Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro komandos!

E.paštas svietimas@kinologija.lt

Guodos Kavaliauskaitės nuotr.