2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Kaune įvyko dar viena MC paskaita

Balandžio 18 d. kauniečiai klausėsi antrosios  LKD Mokymo centro paskaitos „Namai „pagal šunį“.

 

Pirmoje paskaitos dalyje, kurią vedė Mokymo centro lektorė Ugnė Nedzinskaitė, buvo išsamiai aptarta viskas, ko gali prireikti tiek ruošiantis parsivežti naująjį augintinį, tiek  jam įsikūrus naujuose namuose.

Antrojoje dalyje kalbėta apie tinkamą šuns priežiūrą, sveikatą, grėsmes, kurios tyko augintinio namuose ar pasivaikščiojimo metu. Lektorės Kristina Ramanauskaitė ir Milda Marčiulionytė dalijosi žiniomis bei patirtimi, išsamiai atsakinėjo į klausimus, kurių buvo sulaukta išties nemažai.

Po paskaitos visi norintieji galėjo apžiūrėti savanorių Gintarės ir Inetos šunų inventoriaus „kolekciją“ – merginos pasirūpino, kad visi galėtų išbandyti „gyvai“ šunų reikmenis.  O mažesnieji paskaitos klausytojai, kurie pristigo kantrybės išklausyti viską „nuo A iki Z“, turėjo progos pabendrauti su savanorių šunimis.

Džiugina tai, kad paskaitos metu sulaukta daug klausimų, taip pat – ir pageidavimų.

Tarp jų buvo prašymų daugiau papasakoti apie veiklas su šunimis, turiningą laisvalaikio praleidimą su augintiniais bei šunų auklėjimo ypatumus.

Pažadame atsižvelgti į pageidavimus ir artimiausiu metu informuoti apie gegužės mėnesį kauniečių laukiančias nemokamas Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro paskaitas.

Už paskaitai suteiktas patalpas ir bendradarbiavimą dėkojame LSMU Kinologijos mokslinio – edukacinio ugdymo centrui ir jo vadovui Mindaugui Paleckaičiui.

Už paramą ir švietėjiško projekto palaikymą – AB „Kauno grūdai“ ir Ivetai Šikšniuvienei.