2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Mokymo centras sulaukė daug lankytojų

„Kiek kūrybingų vaikų!“ – džiaugėsi Mokymo centro stendo darbuotojai Tarptautinių šunų parodų dienomis.

 

Kasdien Mokymo centro stende šurmuliavo maži ir suaugę šunų mylėtojai. Vaikai noriai įsitraukdavo į mokytojos Jolitos pasiūlytas kūrybines užduotis: klijavo „puzlių“ atvirukus, lankstė origamius, piešė savo svajonių šuniukus.

Į parodą atėję organizuotai klasėmis, dalyvavo pamokose „Saugus bendravimas su šunimis“ – įsitaisė ant pagalvėlių ir klausėsi kinologės patarimų.

Vaikai susipažino ir mokėsi saugiai bendrauti su cvergšnaucere Izzy, auksaspalviais retriveriais Etta bei Grotu ir kitais savanorių į Mokymo centro stendą atvestais šunimis. Ačiū savanoriams ir jų šunims už kantrybę!

Suaugusieji tuo metu stebėjo šunų dresūros mokyklos „Smart Dog“, tarnybinio muitinės šuns pasirodymus – patyręs kinologas Artūras Zaleckas su savo kolegomis surengė žiūrovams tikrą šou.

Linksmai žiūrovus nuteikė samojedų mylėtojai, jie demonstravo rūbus ir aksesuarus, nunertus iš samojedų vilnos, o paskui išsamiia pristatė mylimą šunų veislę.

Profesionali fotografė, šunų mylėtoja Ana Menčiūnienė pademonstravo mūsų krašte dar gana naują, o pasaulyje labai populiarią šokių su šunimis programą – Berno zenenhundo Alvaro ir Anos pastangas žiūrovai palydėjo plojimais.

Išskirtinis dėmesys šįkart buvo skirtas lietuvių skalikams. Apdovanoti šiai veislei nusipelnę žmonės – žurnalistas Vytautas Klovas, Antanas Grinius.

Parodomąją lietuvių skalikų augintojų programą parengė R.Barzdenis, M.Milinavičius ir kiti skalikininkai.

Kovo 8-9 d. į Litexpo atvykę parodų lankytojai lankėsi ir viešose paskaitose: šeštadienį sužinojo, kaip išsirinkti tinkamiausią šunį, sekmadienį paskaitos tema buvo „Namai pagal šunį“. Paskaitos vyko toliau nuo parodos šurmulio, 5-ojo paviljono konferencijų salėje. Jas skaitė Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro darbuotojai.

Pirmą kartą tarptautinėje šunų parodoje vaikams buvo pasiūlyta dalyvauti žaislinių šunų konkurse. Septyniolika vaikučių, kuriuos tėvai registravo iš anksto, atsinešė į parodą savo žaislinius šuniukus ir varžėsi konkurse „Pats gražiausias šuo“

Mažiausiam konkurso dalyviui buvo 2 metai ir 8 mėnesiai, bet jis šauniai laikėsi ir pademonstravo savo mylimą šuniuką. Visi vaikai segėjo parodos rėmėjo „Royal Canin“ rozetes, visi gavo dovanų.

Pats gražiausias žaislinis šuniukas, kaip sakė mažasis jo šeimininkas, yra vardu Auksaspalvis, o šuns veislė – retriveris…

Guodos Kavaliauskaitės, Anos Menčiūnienės ir Stasio Barausko nuotr.