2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Tarptautinė kinologų federacija (FCI) – ką tai reiškia?

Įsigijau šuniuką su kilmės dokumentais, ant jų yra 2 organizacijų logotipai: LKD ir FCI.  Žinau, kad LKD yra pagrindinė mūsų šalies kinologų organizacija, kad kontroliuoja veislinių šunų veisimą, išduoda vieningus šunų kilmės dokumentus, organizuoja tarpt. šunų parodas. O ką reiškia FCI?

Tarptautinė kinologų federacija (Federation Cynologique Internationale) vienija didžiąją dalį pasaulio kinologų organizacijų.

Federaciją sudaro 5 sekcijos: Europa, Amerika ir Karibai, Azija ir Ramiojo vandenyno regionas, Artimieji Rytai ir Afrika.

Galima teigti, kad visų pasaulio kontinentų (83 šalys) kinologų organizacijos teisėtų narių arba partnerystės sutarties sąlygomis įeina į Tarptautinę kinologų federaciją.

Lietuvos kinologų draugija taip pat yra šios pasaulinės organizacijos narė, savo veikloje ji vadovaujasi FCI reglamentu.

Pagal FCI veiklos reglamentą, šaliai gali atstovauti tik viena to krašto kinologų organizacija, todėl mūsų šalies kinologams atstovauja Lietuvos kinologų draugija.

FCI sistemoje pripažįstami tik LKD išduoti šunų kilmės dokumentai. Kitų mūsų šalies šunų mylėtojų susivienijimų dokumentai FCI sistemoje nepripažįstami,  tokie šunys negali dalyvauti LKD organizuojamose parodose, jų palikuoniai negali gauti Lietuvoje ir FCI šalyse pripažįstamus šunų kilmės dokumentus.

FCI buvo įkurta Vokietijos, Austrijos, Belgijos, Prancūzijos ir Nyderlandų kinologų iniciatyva, steigiamasis susirinkimas įvyko 1911 m. gegužės 22 d. Briuselyje.

Federacijos būstinė ir dabar yra Belgijoje, Thuino mieste. Organizacija vartoja anglų, prancūzų, vokiečių ir ispanų kalbas.

FCI parodų organizavimo taisykles, kt. dokumentus, kuriais vadovaujasi LKD, parodų, varžybų ir kitų renginių grafikus galima rasti tinklapyje: http://www.fci.be.

S.Valujevos nuotr.