2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Prieš dalyvaujant šunų parodoje

Nusprendėte dalyvauti šunų parodoje, bet nežinote, ko reikia, norint su augintiniu pasirodyti ringe.

 

Jei norite keliauti į šunų parodą, jūsų augintinis privalo turėti Tarptautinės kinologų federacijos (FCI) pripažįstamus kilmės dokumentus (LKD išduoti šunų kilmės dokumentai pripažįstami ir Lietuvoje, ir FCI šalių narių organizuojamose parodose).

Prieš registruojantis į parodą verta užsirašyti į kokį nors jūsų mieste veikiantį šunų mylėtojų klubą. Ten sužinosite daug naudingos informacijos apie parodas ir ne tik, be to, registracija į parodą taps gerokai pigesnė.

Visus mūsų šalies šunų mylėtojų bei augintojų klubus galite rasti adresu https://archyvas.kinologija.lt/?page_id=626&lan=ltu.

Puslapyje https://archyvas.kinologija.lt/?page_id=660&lan=ltu taip pat galite sužinoti, kur ir kada vyks artimiausios parodos, rasite parodos dalyvio anketą, informaciją apie parodos teisėjus, konkursus.

Pagaliau užsiregistravote. O kas toliau?

Pirmiausia, tiek jūs, tiek jūsų šuo turi žinoti, ką reikės daryti parodos ringe.

Todėl gerokai prieš registraciją ir dalyvavimą parodoje rekomenduojama palankyti bendrojo paklusnumo, ringo dresūros pamokas, kad šuniukas įprastų jūsų klausyti, taptų socialus.

Bendrus įgūdžius, kaip elgtis parodoje, kaip valdyti šunį, jau turite, o kas toliau?

Toliau, artėjant parodai, jums reikės išmaudyti augintinį, apkirpti arba „nutriminguoti“ jo kailį taip, kaip reikalauja veislės standartas.

Šių subtilybių galite išmokti iš šunų veisėjų, veislės mylėtojų arba, kad būtų mažiau vargo ir viskas pavyktų kokybiškai, galite nuvesti savo augintinį į šunų kirpyklą.

Be to, būtinai atsiverskite šuns skiepų knygelę ir įsitikinkite, ar jam atlikti profilaktiniai skiepai dar galioja.

Taip pat reikia nepamiršti iš anksto įsigyti parodinį pavadėlį, kuris gerokai skiriasi nuo kasdienio jūsų šuns pavadėlio. Prie parodinio pavadėlio šuo pratinamas iš anksto, o ne parodos dieną.

Šuns vedlys parodos ringe turi atrodyti tvarkingai, neužgožti šuns judesių ir kailio, todėl iš anksto apgalvokite savo aprangą, pasitarkite su labiau patyrusiais parodų dalyviais.

Pasidomėkite šunų parodų etiketu, ne pro šalį paskaityti ir LKD parodų rengimo taisykles – sužinosite savo teises ir pareigas.

Jei esate nedrąsus, kamuoja scenos baimė arba manote, kad parodos ringas ne jums, tačiau norite, kad augintinis dalyvautų ekspertizėje, kreipkitės į profesionalius vedlius (hendlerius), kurie ne tik paruoš jūsų šunį ringui, bet ir pademonstruos jį parodoje.

Apie tai, kokie titulai dalyviams suteikiami šunų parodoje, ką reiškia įvairūs „kinologiniai trumpiniai“, galite sužinoti šunų mylėtojų klubuose, kinologų svetainėse.

www.reksas.lt

S.Valujevos nuotr.