2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Agility varžybos Šiauliuose, 2012 02 09

Pirmąjį vasario šeštadienį agility mylėtojai vėl rinkosi Šiauliuose – ŠŠMK agility sekcija „Akela“ čia organizavo įskaitines agility varžybas „Husse taurė‘2013“.

 

Į varžybas užsiregistravo 71 dalyvis, joms teisėjavo šiaulietis Vytautas Guobys.

Pirmieji startavo „nuliukai“.

Iš „Akelos“ klubo pradedančiųjų trasą bandė Agnė su Cane Corso Italiano Graliu, Ema su vokiečių avigane Arta, Radvilė su mišrūnu Mažiumi ir Darius su pinčere Čika.

Pirmieji iš didelio būrio startavo Agnė su Graliu – po nedidelės klaidos gauta diskvalifikacija. Ema su Arta padarė tik vieną klaidą ir finišavo per 23,03 sek.

Medium kategorijoje startavę Radvilė ir Mažius trasą taip pat baigė su viena klaida (27,86 sek.). Darius su Čika mažiausiųjų kategorijoje trasą įveikė be klaidų – per 23,16 sek. Jų pasirodymas sukėlė daug gerų emocijų tiek klubo nariams, tiek svečiams – šitoks greitis!

Antroji trasa atrodė kiek sudėtingesnė. Nelabai sėkmingai startavę Agnė ir Gralis uždirbo vieną klaidą ir finišą pasiekė per 26,36 sek. Ema ir Arta turėjo tokį pat rezultatą, tačiau kiek geresnį laiką – 22,73 sek. Radvilė su Mažiumi trasą pralėkė be klaidų per 31,42 sek. Darius su Čika vėl visus stebino labai dideliu greičiu, tačiau beskubėdami padarė dvi klaidas (30,44 sek.).

Susumavus rezultatus, džiugu pasveikinti visus „Akelos“ klubo pradedančiuosius: Emą ir Artą, užėmusias 1 vietą A0L kategorijoje, Agnę su Graliu, užėmusius 3 vietą A0L kategorijoje, Radvilę su Mažiumi – 2 vietą A0M kategorijoje ir Darių su Čika – laimėjusius 3 vietą A0S kategorijoje.

A1 kategorijoje šįkart startavo keturi Akelos duetai: Rasa ir pudelis Rubis, Gediminas ir mišrūnė Pepė, Jurgita ir taksas Topas bei Dovilė ir mišrūnė Dina. Pirmojoje trasoje Rasa su Rubiu per 37,3 sek. įveikė “švarią” trasą! Gediminas su Pepe už neapdairumą gavo diskvalifikaciją. Jurgitos Topas labai rimtai nusprendė, kad jam bėgti nereikia, nes jis stovėdamas atrodo tikriai puikiai Dovilė su Dina be klaidų į finišą atskiriejo per 44,56 sek.

Antroji trasa nulėmė visus rezultatus. Rasa ir Rubinas buvo nubausti diskvalifikacija. Gediminas su Pepe bėgo greitai, tačiau padarė 3 klaidas (42,95 sek.). Topas tvirtai nusprendė, kad jis nebėgs, nesvarbu, ką jam žadėjo Jurgita. Užtat Dovilė su Dina vėl nepadarė klaidų ir per 44,97 sek. uždirbo dar vieną „švarią” trasą.

Taigi vėl galime sveikinti „akeliečius“: Rasa su Rubiu A1M kategorijoje užėmė 1 vietą, Gediminas su Pepe – 3 vietą A1M kategorijoje, Dovilė su Dina nukovė pirmąją vietą tarp A1S dalyvių!

Vėliau pasirodė ir A3, kuriame dalyvavo Vaidas su Redi. Pirmojoje trasoje šis duetas padarė dvi klaidas ir finišavo per 48,11 sek. Antroji Jumping trasa buvo įveikta daug greičiau – per 33,58 sek., tačiau taip pat padarytos dvi klaidos. Bendroje A3L kategorijoje užimta penktoji vieta – rezultatas puikus.

Popiet prasidėjo pati smagiausia renginio dalis – „Open’ai“. Joje reikėjo įveikti tikrai nelengvą Jumping’inę trasą. Pirmieji iš gausaus „akeliečių“ būrio pasirodė Vaidas ir Redi. Duetui sekėsi puikiai, padaryta tik viena klaida, trasa įveikta per 31,88 sek.

Rasa su Rubiu padarė taip pat tik vieną klaidą (33,88 sek.). Gediminas ir Pepė suklydo dukart ir finišavo per 44,02 sek. Jurgita ir Topas šioje trasoje gavo diskvalifikaciją. Dovilė su Dina padarė vieną klaidą ir šiek tiek „netilpo į laiką” (43,61 sek.). Deja, gražieji apdovanojimai atiteko svečiams, tačiau mes turime darbo – laukia treniruotės!

Įdomesni varžybų faktai: Vytautas Guobys debiutavo kaip agility teisėjas oficialiose varžybose – debiutas pavyko puikiai. Pirmą kartą varžybose Šiauliuose nedalyvavo ištikimieji Rita su Kola ir Vytas su Koka – neįtikėtina! Varžybas ir vėl rėmė „Husse“.

Iki susitikimo kitose varžybose Šiauliuose kovo 24 dieną.

V.Kazlauso inf. ir nuotr.