2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Šuns įsigijimas užsienyje

Pirkėjų, ketinančių įsigyti šuniuką užsienio veislynuose, dėmesiui!

LKD netarpininkauja darant eksportinius kilmės dokumentus šuniukams, įsigytiems užsienyje (Vengrijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje etc). Pirkdami šuniuką užsienio šalyse, reikalaukite eksportinių kilmės dokumentų (Export Pedigree).
Eksportiniuose dokumentuose iš karto privalo būti įrašyti pirkėjo (šuniuko savininko) duomenys, t.y. vardas, pavardė, tikslus adresas. Nesant šių rekvizitų, Tarptautinė kinologų federacija (FCI) bei visos jai priklausančios (tarp jų ir LKD) ar bendradarbiaujančios organizacijos šuniuko dokumentus laiko negaliojančiais. 

LKD rekomenduoja įsigyti veislinį šuniuką tiesiai iš veisėjų, be perpardavinėtojų (internetinėje erdvėje besivadinančių agentais, veisėjų įgaliotiniais, tarpininkais ar kaip kitaip) pagalbos. 

Susisiekti tiesiogiai su užsienio veisėjais galite interneto FCI svetainės pagalba. Svetainėje rasite visą Tarptautinei kinologų federacijai priklausančių veislynų sąrašą. Apie veisėją daugiau informacijos galite sužinoti pasiteiravę tos šalies kinologų organizacijoje. 

LKD veisėjai šuniukus parduoda tik su kilmės dokumentais, identifikuotus tatuiruote arba mikroschema. Visi LKD šuniukai parduodami tik su pirkimo-pardavimo sutartimis. Apie jus dominančius veislynus daugiau informacijos teiraukitės Lietuvos kinologų draugijoje telefonu +370 5 2491119 arba bet kuriame Veislės klube. 

Klubų sąrašas bei kontaktai publikuojami LKD svetainėje.  

S.Valujevos nuotr.