2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Jaunieji vedliai konkuravo Molėtuose

Baigiantis pavasariui Lietuvos kinologų draugija jau treti metai iš eilės Molėtuose, Radžiūnų aerodrome organizuoja dvi tarptautines šunų parodas. Jaunųjų vedlių klubas kaip visada šių parodų metu organizuoja savo konkursus.

Gegužės 26 d. jaunųjų vedlių konkursui teisėjavo buvusi garsi hendlerė, o šiuo metu bankininkė, Anna Pontus iš Estijos.

Jaunesniosios amžiaus grupės nugalėtojos titulas, teisėjos sprendimu, atiteko Vakarei Daunaravičiūtei, antras šioje grupėje buvo Justas Lincevičius, trečia – Verena Dukauskaitė.

Vidurinėjė amžiaus grupėje konkurencija būna pati didžiausia, ne išimtis buvo ir šis kartas.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė Monika Gediminaitė, antra liko Augusta Močiulskytė, o trečią vietą laimėjo Ema Jorgensen.

Vyresniojoje amžiaus grupėje lydere pripažinta Martyna Paliulytė, kuri vėliau tapo jaunųjų vedlių konkurso finalo nugalėtoja ir laimėjo taurę „Aukštaitijos vasara‘2012“.

Antra vyresniojoje vedlių grupėje buvo Moniką Čekytė, trečia – Goda Šulcaitė.

Suaugusiųjų vedlių nugalėtojos prizą pirmąją parodos dieną laimėjo Karolina Jurkonytė.

Gegužės 27-ąją jaunųjų vedlių konkurse „Molėtų taurė‘2012“, kaip ir pirmąją parodos dieną, varžėsi 37 jaunieji vedliai ir 9 suaugusieji profesionalūs vedliai, tarp kurių geriausiai pasirodė vilnietė Julija Dijakovskaja su pudeliu.

Jaunųjų vedlių konkursui teisėjavo patyrusi anglų kokerspanielių veisėja iš Prancūzijos, veislyno „de Vaccares“ savininkė Catherine Jacquier- Graveleau.

Jaunesniosios amžiaus grupės atrankoje pirmą vietą teisėja C. Jacquier- Graveleau skyrė Vakarei Daunaravičiūtei, antrą – Vakarei Jurkuvėnaitei, o trečią – Justui Lincevičiui.

Vidurinėje grupėje geriausiai pasirodė Dominyka Kolesova, antra liko Margarita Budžiūtė, trečias – Nikita Jurkuvėnas.

Vyresniojoje grupėje laimėjo Austėja Daunaravičiūtė, antrą vietą užėmė Inita Cima, trečia – Dovilė Krikštaponytė.

Jaunųjų vedlių konkurso finale nugalėjo Dominyka Kolesova.

St.Barausko nuotr.