2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

VSAT tarnybinių šunų čempionatas

Gegužės 30-31 d. Druskininkuose – VSAT tarnybinių šunų meistriškumo čempionatas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos XIV tarnybinių šunų meistriškumo čempionate dalyvaus geriausi pasieniečių kinologai su savo keturkojais augintiniais.

Tai svarbiausias metų įvykis pasieniečių kinologinėje veikloje.

Čempionato įskaitoje varžysis 8 komandos – geriausi pasieniečiai kinologai ir jų šunys iš VSAT Ignalinos, Vilniaus, Varėnos, Lazdijų, Pagėgių, Pakrančių apsaugos, Ignalinos atominės elektrinės apsaugos ir Užsieniečių registracijos centro.

Svečių teisėmis savo jėgas varžybose išbandys policijos, Viešojo saugumo tarnybos bei Lietuvos kinologų draugijos ekipos.

Kiekvieną komandą sudarys 2 kinologai su savo keturkojais pagalbininkais, kurie varžysis individualioje ir komandinėje įskaitose.

Po varžybų atidarymo, kuris įvyks gegužės 30 d., trečiadienį, 10 val. VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardoje (Mizarų g. 59, Druskininkai), čempionate dalyvaujantys tarnybiniai šunys varžysis vietovės apieškos ir žmogaus paieškos rungtyse.

Visų varžybų dalyvių šįkart lauks neįprastas išbandymas – pėdsekystės rungtyje keturkojai savo sugebėjimus demonstruos tamsiu paros metu, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

Paskutinę čempionato dieną, gegužės 31-ąją, ketvirtadienį, 10 val., buvusio Druskininkų oro uosto teritorijoje kinologai ir keturkojai druskininkiečiams ir kurorto svečiams surengs efektingą parodomąją programą, kurios metu pademonstruos, ką sugeba tarnybiniai pasieniečių šunys.

Be to, pasirodymą surengs ir Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai – jie pademonstruos kovinius veiksmus, imituos nusikaltėlių sulaikymo operaciją.

Renginio dalyviai bus vaišinami pasienietiška koše bei arbata.

Iškart po šių pasirodymų 12 val. Druskininkų užkardoje vyks čempionato nugalėtojų apdovanojimo ceremonija ir jo uždarymas.

Iš viso Lietuvos valstybės sienos apsaugoje šiuo metu tarnauja beveik 150 tarnybinių šunų. Jie yra nepamainomi pagalbininkai sulaikant sienos pažeidėjus, kontrabandininkus ir kitus nusikaltėlius, taip pat aptinkant narkotines ir kitas draudžiamas medžiagas.

Labai dažnai VSAT keturkojų pagalbos prireikia dingus žmonėms ar aiškinantis vagystes.

www.pasienis.lt informacija