2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Įvyko atrankinių Agility varžybų I etapas

Gegužės 5-6 d. Balkūnuose, Širvintų rajone, įvyko pirmasis atrankinių varžybų į 2012 m. pasaulio Agility čempionatą etapas.

Varžyboms teisėjavo Obedience ir Agility teisėja, trenerė ir sportininkė Svetlana Zolotnikova iš Estijos. Per dvi varžybų dienas sportininkai turėjo įveikti 8 trasas, kurios buvo gana neįprastos, „priartintos“ prie pasaulinių varžybų standartų.

Dalyviai varžėsi A0 ir Open klasėse.

Open klasės dalyviai per vieną dieną įveikė po 4 smagias, bet sudėtingas trasas – 2 agility ir 2 jamping. A0 klasės dalyviai bėgo mažiau – po 2 trasas per dieną.

Pirmą varžybų dieną Open L klasėje geriausiai pasirodė Dalius Strazdas su UNI of Magic Border – I vieta.

II vietą užėmė Redas Masiulis su HIQ AMAZE (Turbo), III- Jūratė Miliūnaitė su GALAKTIKA NOVA Auksinė svaja (Nova).

Open M klasėje šeštadienį nugalėjo Lina Nemajūnaitė su Flyland Freedom Flame, II vieta atiteko Aušrai Volosenkinienei su Dora, III vieta – Daliai Udrienei su AK MIL VISTA ESSANDRE (Kruopa).

Open S klasėje I vietą užėmėmė Aušra Volosenkinienė su Confetti Lietaus Simfonija, II – Aušra Volosenkinienė su Liubavo Aria Adera, III- Vilija Snorkienė su Jangu.

A0 L klasėje puikiai pasirodė ir I vietą užėmė Eimantas Pivoriūnas su AG (Eidži), II vieta atiteko Daivai Vadišiūtei  su Rude, III – Leonetai Jonutytei su Mūza (Dykumos Deives Pocahontas).

A0MS klasėje nugalėjo Gerda Žemaitytė su Bimu (Balbo), II vietą užėmė Miglė Gvozdzinskaitė su Bija (Chill‘ė).

Antra varžybų diena dalyvius lepino saulėtu oru. Su varžybų tempu apsipratusiems dalyviams teisėja parengė dar sudėtingesnes ir įdomesnes trasas.

Sekmadienį Open L klasėje I vietą užėmė Rita Dambrauskaitė su Olleria Sooty (Kola), II vietą – Redas Masiulis su HIQ AMAZE (Turbo), III viet1 – Algirdas Valčiukas su Gia (Maeglin Giah).

Open M klasėje geriausiai pasirodė Rasa Guobienė su Rubinu (Rubis), II vieta atiteko Linai Nemajūnaitei su Flyland Freedom Flame, III – Aušrai Volosenkinienė su Dora.

Open S kalės rezultatai: I – Aušra Volosenkinienė su Confetti Lietaus Simfonija, II – Aušra Volosenkinienė su Liubavo Aria Adera, III – Vilija Snorkienė ir Jangas.

A0 klasėje I vietą užėmė Gabrielė Rutkauskaitė su Aru, II – šeštadienio varžybų nugalėtojas – Eimantas Pivoriūnas su AG (Eidžy), III – Lina Nemajūnaitė su Nida.

A0MS klasėje geriausiai pasirodė Gerda Žemaitytė su Bimu (Balbo).

Daugiausiai reitingo taškų (35,50) atrankinių varžybų I etape surinko kaunietis Redas Masiulis su šunimi HIQ Amaze (Turbo).

Antroje reitingo pozicijoje, surinkusi 33,50 tšk., liko Lina Nemajaūnaitė su šunimi Flyland Freedom Flame.

Trečioje – Algis Valčiukas su Maeglin Giah (Gia), surinkęs 32,00 tšk., ketvirtoje vietoje – Aušra Volosenkinienė su Confetti Lietaus simfonija (28,50 tšk.).

Į atrankines pirmojo etapo varžybas užsiregistravo 49 dalyviai iš įvairių Lietuvos vietovių, bet reitingo taškus surinko tik 18 sportininkų. Varžybas organizavo „Abu2“ komanda.

Kitas atrankinių varžybų etapas planuojamas birželio 2- 3 d. „Visuomenės harmonizavimo parke“ (Vazgaikiemo km., Prienų r.), kur tuo pačiu metu vyks LKMS organizuojama visų veislių šunų paroda. Antrąjį atrankinių varžybų etapą organizuos klubas „Nasrai“.

Po antrojo Agility atrankinių varžybų etapo paaiškės, kas atstovaus Lietuvos sportininkams  2012 m. Pasaulio Agility čempionate, kuris vyks spalio 3-7 d. Liberec mieste Čekijoje.

 

http://www.agility2012.cz/en/news/

Atrankinių varžybų I etapo suvestinė.

Klubo „Abu2“ informacija ir nuotr.