2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

VSAT Vilniaus rinktinė suorganizavo renginį Kenoje

Balandžio 19 d. Kenos pasienio kontrolės punkte sustojusių traukinių keleiviai pro langą matė neįprastą vaizdą – aikštelėje prie stoties pastato klegėjo triukšmingas būrys įvairaus amžiaus vaikų ir paauglių, būriavosi įvairias uniformas vilkintys pareigūnai.
Tai buvo viena iš VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pareigūnų iniciatyvų organizuoti atvirų durų šventes.

Įspūdingą renginį vietos bendruomenei pasieniečiai surengė kartu su Vilniaus teritorine muitine ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ darbuotojais.

Neformaliu renginio vedėju tapęs VSAT Kenos užkardos vadas Tomas Alekna pirmasis pasveikino atvykusius svečius – Vilniaus rajono policijos pareigūnus, vietos savivaldybės bei seniūnijos atstovus, aplinkosaugininkus.

Po Tomo Aleknos ir Kenos muitinės posto viršininko Kęstučio Perlio pasakojimų apie pasieniečių bei muitininkų darbą stoties aikštėn žengė Vidaus reikalų ministerijos pučiamųjų orkestras.

Tačiau didžiausią įspūdį visiems paliko VSAT Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pademonstruotas tariamo pažeidėjo sulaikymas.

Visų akivaizdoje į aikštę įlėkė įtartinas automobilis, kurį žviegdamas sirenomis ir blyksinčiais švyturėliais atsivijo VSAT visureigis. Dar po akimirkos ant kelio buvo patiestas „ežys“, pažeidėjo link šoko kaukėti ir ginkluoti pasieniečiai, pasigirdo šūvių serijos, o tariamą pažeidėją ant grindinio parbloškė tarnybinis belgų aviganis.

Netrukus parodomąsias programas atvirų durų šventės dalyviams pademonstravo pasieniečių bei muitininkų kinologai.
Visi susirinkusieji galėjo apžiūrėti čia pat demonstruotus tarnybinius VSAT bei muitinės automobilius su specialia įranga bei geležinkelininkų darbo agregatus.

Smagų šventinį renginį paįvairino vaikų dainos, o Vilniaus teritorinės muitinės viršininko pavaduotojas Alvydas Bražiūnas čia pat surengė improvizuotą viktoriną, vaikams uždavęs kelis klausimus apie pasienyje dirbančių tarnybų veiklos ypatumus.

Nuovokiausi ir greičiausiai į klausimus atsakę vaikai buvo apdovanoti prizais.

VSAT Vilniaus rinktinės, kuriai priklauso Kenos užkarda, atstovai ne tik demonstravo, ką moka ir kokią techniką naudoja, bet ir visus šventės dalyvius pavaišino koše ir arbata.

Tokia trijų žinybų surengta atvirų durų diena – pirmoji Kenos užkardoje.

Kenos užkardos vadas T. Alekna bei Vilniaus teritorinės muitinės viršininko pavaduotojas A. Bražiūnas pripažino, kad toks renginys yra puiki proga ne tik supažindinti vietos bendruomenę su pasienyje dirbančių tarnybų kasdienybe, bet ir pabendrauti su vietos gyventojais neformalioje aplinkoje.

Tam pritarė ir Vilniaus rajono policijos atstovai, pasidžiaugę puikiu bendradarbiavimu su Kenos užkardos pasieniečiais. Neabejojama, kad ši atvirų durų diena taps tradicine.

VSAT ir www.pasienis.lt informacija