2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Lemūro

Ši cu kartais vadinami mažaisiais liūtukais arba chrizantemomis, o man jie pirmiausia – mylimi augintiniai. Visada linksmi ir žaismingi. Visada su manimi…

Už meilę ši cu veislei ir sėkmę esu dėkinga pirmajai savo kalytei Kentauro Darlenai. Tai buvo mano pirmasis ši cu veisles augintinis, ją išveisė kaunietė Daiva Kazakienė.

Pirmoji Darlenos vada buvo registruota Kentauro veislyno vardu, taip buvome sutarusios su veisėja. Darlena tapo pirmuoju ši cu Baltijos kraštuose, kuris laimėjo visų veislių Best in Show… O šiuo metu jos palikuoniai sėkmingai tęsia show karjerą. Darlena turėjo 3 vadas. „Lemūro“ veislyno priedėlis įregistruotas LKF/FCI.

Kadangi turint viena ši cu būtinai norisi antro, į mūsų namus iš Lenkijos atkeliavo patinukas TWISTER AD ACTE. Būdamas 9 mėn. Twisteris pirmą kartą laimėjo 9 gr. specializuotos parodos Best in Show, o dabar gali girtis 5 šalių čempiono, 10 kartų veislės nugalėtojo titulais ir kt. laimėjimais.

Kai pažįstama veisėja iš Belgijos atsiuntė gimusių „šiciukų“ nuotraukas, tarp jų buvo mažylė Happy. Po ilgų įkalbinėjimų veisėja sutiko ją parduoti ir CHEINA DOLL’S Happy atkeliavo pas mus. Mane sužavėjo Happy tėvas, elitinis JAV veislyno Xeralane’s šuo. Happy iki šiol dalyvauja parodose ir skina laurus. Ją pastebi visur ir visada, o mano draugė, kartą išstačiusi ją parodoje, prisipažino: „Su Happy pasijutau kaip žvaigždė…“

Kadangi susižavėjimas Xeralane’s šunimis nepraėjo, netrukus atkeliavo dar vienas patinas – Xeralane’s Island Magic (trumpiau, Magnumas), iš to pačio kaip Happy veislyno.

Magnumas yra Amerikos čempionas, 33 kartus veislės nugalėtojas, daugiau kaip 20 kartų dekoratyvinės šunų gr. laimėtojas. Jis be galo energingas, aristokratiško grožio, visuomet bėga iškelta galva ir, svarbiausia, duoda gerus palikuonius.

Kartu su Magnumu, labai trumpam, į Klaipėdą atvyko ir Happy tėvelis Gary (Xeralane’s Face The Glamour).

Garis pas mus viešėjo beveik metus ir vėl iškeliavo atgal į JAV. Pirmoje parodoje Amerikoje, vienoje didžiausių šios veislės parodų SHIH TZU NATIONAL SPECIALITY, Garis tapo RESERVE WINNER DOG, jis ir toliau tęsia savo karjerą link Amerikos Grand čempiono titulo.

Kai namuose sukiojosi šitokia linksma kompanija, nusprendžiau, jog reikia dar vienos kalytės, todėl įsigijome „pusiau“ Happy sesę (to pačio tėvo, tik mama kita) Cheina Doll’s I Face Magic, o trumpiau – Mina.

Prieš pusmetį buvau išvykusi į JAV, gavau pasiūlymą iš Xeralane’s veisėjų atvykti į parodą, pasimokyti, atvežti Garį ir pasiimti naują šuniuką. Taigi sugrįžau namo ne tik įgijusi neįkainojamos patirties, bet su nauju 6 mėn. Xeralane’s Angel Face.

Tikiuos, tai būsimas mano kalyčių Happy ir Minos „vyras“ . Jis jau tapo 5 kartus Best Puppy in Show – pirma vieta tarp visų veislių ir 3 kartus laimėjo prizines vietas Best Puppy in Show. Taip pat vos per 4 parodas Andy „uždarė“ Lietuvos JCH titulą ir, tapęs Baltijos jaunimo nugalėtoju, Latvijos jaunimo čempiono titulą. Būdamas vos 10 mėn. jis laimėjo Dekoratyvių šunų grupę ir užėmė 5-tą vietą Best in Show Šiaulių parodoje.

Dabar „Lemūro“ veislyne auga tituluočiausi Lietuvos ši cu, vieninteliai, laimėję visų veislių Best in Show prizines vietas. Nuolat dalyvauju parodose Lietuvoje ir užsienyje. Nesiekiu, veisdama ši cu, iš jų užsidirbti. Siekiu veislės kokybės.

Be abejo, šunų pasiekimai ir titulai džiugina, bet dar labiau džiugina patys ši cu. Šių šunų žaismingumas, neblėstantis optimizmas užkrečia ir padeda įveikti gyvenimo sunkumus. Ši cu man padėjo atrasti savąjį pašaukimą – pradėjau vis daugiau domėtis šunų kailio priežiūra, kosmetika, kirpimu. Šie šunys ne tik teikia džiaugsmą, bet veda mane kinologijos keliu – už tai jiems esu dėkinga.

Veislynas yra Klaipėdoje.