2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Tryliktoji čekoslovakų vilkšunių paroda Lietuvoje: 30 metų po FCI ženklu

Jau tryliktą kartą (sėkmingas šis skaičius, netikėkite, ką kalba žmonės) susirinko ne tik  Lietuvos, bet ir gretimų šalių čekoslovakų vilkšunių, mielai vadinamų čevečkais, savininkai, gerbėjai ir mylėtojai.

 

Nuostabioje senovinėje vietoje, menančioje mūsų istoriją, vyko tryliktoji šios veislės klubo paroda ir bonitacija.

Iš viso dalyvavo virš 20 čekoslovakų vilkšunių. Jiems teisėjavo LKD teisėja  Deimantė Vaitauskaitė (veislynas „Vieno kraujo“).

Veislės nugalėtojo bei geriausio klubo veterano titulą į gimtąją Slovakiją išsivežė 12 metų Helena Oskar Dor. Jos savininkas Oskar Dor, čekoslovakų vilkšunių istorijoje didelį indėlį palikęs veisėjas.

BOS  ir 2019 m. klubo nugalėtojas – Alkas Girios dvasia iš Latvijos. Klubo nugalėtoja – jo mama, 9 metų Bite Pilkoji Girios dvasia (Lietuva).

Geriausi jaunimo klasės šunys – Growlithe Revon Taureaux Sausvage (Latvija) ir Reja Lykos Girios dvasia (Lietuva).

Tarp mažylių karaliavo  Lokio Medus Girios dvasia ir  Luna Argentum Girios dvasia (abu iš Lietuvos), geriausiu veteranų patinu tapo Biesas Girios dvasia (Lietuva).

Šiais metais buvo renkama ir parodos simpatija – visų dalyvių nuomone juo tapo svečias iš Estijos Amberwolfroyalty Vincent.

Šie metai čekoslovakų vilkšunių mylėtojams išskirtiniai dar ir tuo, kad visas kinologijos pasaulis švenčia šios veislės jubiliejų – prieš 30 metų Tarptautinė kinologų federacija  pripažino čekoslovakų vilkšunių veislę. Todėl buvo malonu parodoje matyti  gerbiamą svečią iš Slovakijos Oskar Dora, kuris lygiai prieš 30 metų dalyvavo veislės pripažinimo procese ir įtakojo veislės raidą nuo pat jos oficialios pradžios.

Malonu buvo išgirsti gerus žodžius apie lietuviškų vilkšunių raidą per tuos 13 metų – O.Dora teisėjavo ir pirmoje klubo parodoje Lietuvoje – pakalbėti apie veislės tipą, jos raidą, aptarti standartą, veisimo kryptį (įdomi detalė: visi parodos nugalėtojai yra Tambury z Rosikova linijos atstovai).

Paroda vyko rugpjūčio 18 d. Šakiuose.

Susitiksime jau kitais metais, sėkmės visiems dalyviams!

Gustė Juknevičiūtė

Jelenos Todi nuotr.