2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Pagrindinį prizą laimėjo suomiai

Šešioliktajame amžiuje su portugalų laivais patekęs į Braziliją, po kelių šimtmečių su turtingų brazilų sūnumis studentais vėl grįžęs į Europą, šis šuo, kaip ir kiti terjerai, labiausiai mėgsta persekioti graužikus.

 

Foksterjerų ir Džeko Raselo terjerų palikuoniai – brazilų terjerai po pasaulį keliavo tikrai nemažai, tačiau iki šiol tebėra retai sutinkama šunų veislė.

Bent jau mūsų krašte mažai apie juos žinome, dar mažiau suprantame, koks yra tikrasis brazilų terjero veislės standartas.

Užtat suomiai brazilų terjerus mėgsta – nėra ko stebėtis, kad į Vilniuje vykusias tarptautines šunų parodas buvo registruota net 11 brazilų terjerų ir visi – iš Suomijos.

Ir būtent brazilų terjeras, atrodo, niekuo neišsiskiriantis šuo, tapo gražiausiu kovo 8-10 d. vykusių tarptautinių šunų parodų šunimi – „Supreme Bis“ taurė iškeliavo į Suomiją.

Pusantro tūkstančio puikių šunų brazilų terjero neįveikė, tokia buvo teisėjo iš Rumunijos Kristiano Vantu nuomonė.

Brazhill Esplendido, trumpiau Dido, yra daugelio šalių čempionas, Europos ir pasaulio čempionatų nugalėtojas. Dido netrukus sukaks 11 metų, jis gimė veisėjos Tia Jauhonen veislyne „Brazhill“. Tia Jauhonen jau 14 metų veisia ir demonstruoja parodose šios veislės šunis.

Ruošiant straipsnį atskriejo nugalėtojo Dido veisėjos T.Jauhonen žinutė: „Vis dar negaliu patikėti pergale Vilniuje… Koks nuostabus jausmas: yra pasaulyje teisėjų, drįstančių skirti nugalėtojo titulą šuniui, kurio veislė nėra labai populiari ir gerai žinoma. Nuoširdžiai dėkoju šio savaitgalio teisėjams Anai Ivanovai (Lietuva), Liudmilai Nikitinai (Rusija), Kristianui Vantu (Rumunija) už mano šuns įvertinimą. Dido yra vienas tituluočiausių brazilų terjerų pasaulyje. Jis – mano gyvenimo šuo…“.

Štai tokie nepaprastai nuoširdūs Suomijos kinologės žodžiai, o dabar šiek tiek statistikos.

Pirmą parodos dieną taurę „Vilniaus pavasaris 2019“ laimėjo leonbergeris iš Rusijos CH LEMPILEIJONAN VELJENI LEIJONAMIELI (sav. N.Lazareva).

Gražiausias Lietuvoje gyvenantis šuo, „Vilniaus pavasaris 2019“ nugalėtojas, Labradoro retriverė ORSA ALASKA AMBASADORIUS (sav. G.Tamošiūnienė, N.Dobrovolskytė).

Antras – amerikiečių akita CH DR. WOLF RETROSPECT OF VICTORY (sav. Just. Jakelevičius), trečias – vokiečių nykštukinis špicas CH BLACK CARMEN MEILĖS SIUITA (sav. G.Jurgilaitė).

Kitą dieną taurę „Lietuvos nugalėtojas 2019“ laimėjo amerikiečių kokerspanielis CH VERY VIGIE LET IT BIE (sav. S.Vartiainen, P.Vibeke) iš Suomijos.

Gražiausio Lietuvos kinologų šuns titulas atiteko vokiečių aviganiui CH VILLI GARLIAVIETIS (sav. R.Janušaitis).

Paskutinę parodos dieną „Vilniaus taurė 2019“ buvo skirta Vandėjos didžiajam basetui grifonui iš Suomijos CH MINSKUHOFF‘S YOU ONLY LIVE TWICE (sav. M.Aaltovirta), o gražiausias tarp Lietuvos šunų – Maltos bišonas CH AMPLUA UH THAT JAZZ (sav. G.Pilipuitienė).

Tarptautines parodas Lietuvos parodų ir ekspozicijų centre Litexpo Vilniuje organizavo Lietuvos kinologų draugija. Kita tarptautinių parodų data – gegužės 25-26 d. (Molėtų r., Radžiūnų aerodromas) – dalyvių registracija jau prasidėjo.

Stasio Barausko nuotr.

Parodų rezultatai : kovo 8 d., kovo 9 d., kovo 10 d.