2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Belgijos atstovas nugalėjo Cruft’s 2019!

Kovo 10-osios vakare Birmingeme, Didžiojoje Britanijoje, baigėsi 4 dienas trukusi, seniausias kinologijos tradicijas puoselėjanti šunų paroda Cruft‘s 2019.

 

Po finalinio konkurso kinologijos žiniasklaida džiugiai trimitavo: tradicijos sulaužytos! Papijonas Dylanas perrašė Cruft‘s istoriją ir tapo pirmuoju šios veislės atstovu, laimėjusiu prestižinę Cruft‘s taurę. Negana to, jis iš Belgijos! Planet Waves Forever Young Daydream Believers, trumpiau, Dylanui tik 2 metai, jis gimė ir gyvena Belgijoje (šuns veisėja Kathleen Roosens).

Antrąją vietą laimėjo mažasis Vandėjos basetas grifonas CH SOLETRADER MAGIC MIKE (sav. W. Robertson ir Doherty).

Prieš Cruft‘s parodą vyko tradicinis „Eucanuba World Challenge 2019“ konkursas, į kurį šalys delegavo po geriausią savo šalies šunį.

Lietuvos kinologų draugija taip pat ne pirmi metai tradiciškai į šį konkursą deleguoja geriausią šalies šunį – Lietuvos kinologai jau ne kartą turėjo galimybę parodyti pasaulio šunų mylėtojams geriausius savo šunis.

„Eucanuba World Challenge 2019“ konkursui teisėjavo trys teisėjai – Lietuvos kinologams gerai pažįstama D. Witkowska iš Lenkijos bei S. Bessho iš Japonijos ir J. Peak iš Didžiosios Britanijos.

Lietuvai konkurse atstovavo ir į geriausiųjų dvyliktuką pateko 2018 metų Lietuvos TOP šuo, daugelio šalių čempionas garbanotasis bišonas Tauro Misoko (sav. Janita ir Tauras Plungės, veislynas „Tauro Kennel“, Kaunas).

Iš viso iš mūsų šalies į Cruft‘s 2019 parodą buvo registruota 30 šunų.

Jauniesiems mūsų šalies vedliams šioje parodoje atstovavo geriausia 2018 m. Lietuvos jaunoji vedlė Miglė Kazėnaitė.

Bendras 4 dienas trukusios parodos dalyvių skaičius – 20 631. Pridėjus šunų sporto varžybas, pasirodymus bei įvairius konkursus, šiame grandioziniame renginyje dalyvavo apie 27.000 šunų.

Cruft‘s rezultatai: http://crufts.fossedata.co.uk/

Daugiau nuotraukų ir įspūdžių: https://www.facebook.com/Crufts

Cruft’s; J.ir T. Plungės asm. archyvo nuotr.