2020 m. kovo 6-8 d. Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo vyks trys tarptautinės šunų parodos! Kviečiame dalyvius registruotis.

Lietuviškai   |   English
Kontaktai
E.Kinologija

Elektroninė šunų duomenų bazė

Tokie mokymai būtini, sako „Atsakingo šeimininko akademijos“ klausytojai

Balandžio 3 d. Vilniaus savivaldybėje, dalyvaujant persirengėliui – šuniui Pilkiui, buvo įteikti šunų šeimininkų pažymėjimai ir rėmėjų dovanos – išleista dar viena „Atsakingo šeimininko akademijos“ (AŠA) laida.

 

Išklausę 5 paskaitų ciklą būsimieji šunų šeimininkai (keli jų jau turi šunis) džiaugėsi įgiję būtiniausių žinių apie kasdienę ir veterinarinę šunų priežiūrą, mokymą, socializaciją, visavertę mitybą, laikymo taisykles ir gerovę.

AŠA klausytojos Silvijos Milašienės nuomone, prieš apsisprendžiant tapti šuns šeimininku, šias paskaitas išklausyti ne tik naudinga, bet ir būtina.

Nes to reikia, kad taptum ne šiaip šeimininku, o atsakingu šeimininku.

Vertindama įgytą naują patirtį moteris pabrėžė, jog kai kurias paskaitas mielai išklausytų ir antrą kartą, o visą akademijos kursą išklausyti rekomenduotų visiems šunų mylėtojams.

„Išskirčiau paskaitas „Šuns priežiūra“ bei „Šuns socializacija“ kaip labai įdomias, naudingas ir kurioms. Ateityje joms siūlau ilginti laiką ar dalinti į dalis per 2 dienas, nes jos labai aktualios. Kitas, trumpesnes paskaitas, siūlyčiau jungti, – kalbėjo S. Milašienė. – Apie priežiūrą ir socializaciją mums skaitė paskaitas puikiai savo sritį išmanantys specialistai. Jie ne tik įdomiai perteikė informaciją, naudodami nemažai praktinių pavyzdžių, bet ir atsakė į svarbius klausimus. Teorijos perteikimas naudojant praktinius pavyzdžius yra daug efektyvesnis informacijos perteikimo bei mokymosi būdas, nei tik sausos informacijos, skaičių, faktų išdėstymas“.

„Atsakingo šeimininko akademijos“ paskaitos jau buvo Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, šiuo metu vyksta ir Marijampolėje.

Minėtuose miestuose produktyviai bendradarbiaujama su vietos savivaldybėmis, mokymai vyksta savivaldos patalpose.

Paskaitas skaito savanoriai lektoriai, o pačią akademijos veiklą kartu su LKD Mokymo centro komanda kiekviename mieste koordinuoja savanoriai – kinologijos žinovai.

Prie edukacinės veiklos prisijungė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Lietuvos smulkiųjų gyvūnų veterinarijos gydytojų asociacija, zoologijos parduotuvių tinklas „Kika“.

„Švietimo projektų, o ypač gyvūnų augintinių laikymo paskaitų, Lietuvoje trūksta. Palaikau ir džiaugiuosi, kad jau keletą metų vyksta ir kaskart tobulėja „Atsakingo šeimininko akademija”. Linkiu, kad kita akademija būtų dar informatyvesnė ir skatintų dar daugiau būsimų šeimininkų galvoti apie atsakomybę“, – sakė vilnietė Marta Jankūnė.

Agatos Mulerovaitės nuotr.